fbpx

Informatie over CC-label actie

06-12-2018

Vanaf 2011 zijn alle CC-containers met een contract voorzien van een rood label (slotje). Om het poolsysteem eerlijk en zuiver te houden, is het belangrijk om dit label af en toe te vernieuwen. Daarom krijgen alle CC-containers een nieuw label (CC Tag5). Wat betekent dit nieuwe CC-label voor u?

Op 7 januari 2019 moeten alle CC-containers die deel uitmaken van de CC-pool het nieuwe label hebben. Hieronder leest u belangrijke informatie over deze CC-label actie en de Plantion werkwijze tijdens deze actie.

Waarom een nieuw label?
Het uitgangspunt van de CC-pool is een open systeem waaraan iedereen kan deelnemen en waarin het materiaal uitwisselbaar is. Dat geeft ook kansen op misbruik, door bijvoorbeeld ‘free-riders’, personen of bedrijven die contractueel minder CC-containers hebben dan zij in de pool gebruiken. Het nieuwe label zorgt voor een correctie hiervan.

Heeft u een contract voor uw CC-containers?
Als u een contract heeft met bijvoorbeeld de Container Centralen heeft u waarschijnlijk al rechtstreeks van hen de voor u specifieke informatie rond deze labelactie ontvangen. Via uw verhuurder ontvangt u ook het aantal nieuwe CC-labels gelijk aan het aantal in uw contract. Staan de CC-containers fysiek bij u, dan kunt u uw eigen CC’s labelen. Kijk voor de instructie op de Container Centralen website.

Heeft u een tegoed bij Plantion?
Heeft u een tegoed van CC-containers bij Plantion dan heeft u 2 keuzes:

1. Labels inleveren
U kunt het aantal labels inleveren bij Plantion in de periode van 7 t/m 31 januari 2019 bij de receptie van Plantion. Wij registreren het aantal door u ingeleverde labels in onze administratie en labelen dan voor u om. Inleveren kan alleen bij de receptie waarbij u wordt verzocht te tekenen voor afgifte.

2.CC-RFID ophalen
U kunt er ook voor kiezen om uw CC-container tegoed fysiek op te halen voor 31 januari 2019 via de normale procedures. U kunt vervolgens zelf de labels aan de CC’s bevestigen.

Heeft u een schuld bij Plantion?
Staat u in de huur bij Plantion dan heeft u 2 keuzes:

1.Labels ophalen
U kunt voor uw huursaldo bij Plantion het bijbehorende aantal CC-labels in de periode van 7 t/m 31 januari 2019 ophalen bij de receptie van Plantion. Wij registeren het aantal door u afgehaalde labels in onze administratie. Afhalen kan alleen na afspraak bij de receptie waarbij u wordt verzocht te tekenen voor ontvangst. Wij kunnen u hierbij om legitimatie vragen.

2.CC-RFID inleveren
U kunt er ook voor kiezen om de containers fysiek in te leveren voor 31 januari 2019 via de normale werkwijze. Uw huursaldo daalt hierdoor.

Aanvoer klok en Plantion Digitale Marktplaats voor 7 januari
Aanvoer vanaf 4 januari 12.00 uur voor transactiedag maandag 7 januari voert u aan op CC Tag5. Aanvoer zonder nieuw CC-label zullen wij niet accepteren en verwerken. Uw handel kan dan niet worden geveild of afgeleverd en zal niet worden afgerekend.

Aanvoer bemiddeling vanaf aanvoerdatum 5 januari
Bij het verwerken van bemiddelingshandel gaan we er vanuit dat alle CC-containers die met aanvoerdatum 5 januari op de aanvoerbrieven worden ingevuld de CC Tag5 betreffen. Deze zullen dan ook als zodanig in onze systemen worden verwerkt.
Levert u nog op oude containers -> dan zijn dat DC’s en moeten deze met code 10 op de brieven worden verwerkt. U bent zelf verantwoordelijk voor het terughalen van deze containers.

Saldo CC RFID wordt bevroren. Wat betekent dit?
Wij bevriezen uw administratieve saldo op vrijdagavond 4 januari 2019 om 24.00 uur. Dit bevroren saldo vertegenwoordigt het aantal nieuwe CC-labels (of CC-RFID karren) wat u moet komen inleveren of ophalen. Het bevroren saldo hoort hierna op nul te komen staan. Overboekingen na dit bevriestijdstip zijn niet van invloed op het aantal in te leveren of op het halen CC Tag5-labels (of CC RFID karren).

Correcties commerciële transacties
Op 4 januari 2019 24.00 uur bevriezen wij uw saldo. Als er na dit bevriestijdstip een correctie wordt uitgevoerd op een commerciële transactie die voor dit bevriestijdstip heeft plaatsgevonden, dan heeft dit geen invloed op uw bevroren saldo. Het door u op te halen op in te leveren aantal nieuwe CC-labels of oude CC RFID karren blijft dus ongewijzigd aan uw bevroren saldo op 4 januari 2019 24.00 uur.

Tekort aan nieuwe CC-labels
Heeft u een tegoed bij Plantion, maar staan hier minder contracten tegenover? U ontvangt het aantal labels gelijk aan het aantal dat u huurt. Komt u CC-labels tekort dan kunt u een nieuw onderhoudscontract afsluiten bij de Container Centralen. Na betaling ontvangt u dan van hen de nieuwe labels.