fbpx

Van der Lugt Lisianthus wint Meesterteler Award

20-09-2019

Op donderdag 12 september 2019 vond in het Westland Theater De Naald in Naaldwijk het Seasonal Flower Event plaats met als thema Trends & Zomerbloemen.

Gedurende de avond vond de prijsuitreiking van de Nationale ZomerBloemen Tentoonstelling -keuring plaats. Ook werden de Meesterteler Award voor het product met de hoogste score en de Innovatie Award voor het meest vernieuwende product uit de tentoonstelling uitgereikt. Plantion heeft deze taart samen met de commissie van de handel overhandigd.

Uitslag NZBT-keuring en uitreiking Meesterteler Award

De Meesterteler Award, bedoeld voor het kwalitatief beste product uit de tentoonstelling, is in de wacht gesleept door Lugt Lisianthus uit Honselersdijk met een zeer hoge score van 9,68 voor hun Eustoma/Lisianthus russelianum gevuldbloemig ‘Alissa White’.
De keurmeesters waren onder de indruk van de uniforme bloei van dit product met de zeer mooie, dikke knoppen en zijn prachtige uitstraling.

De 1e prijs voor Overige snijbloemen gesponsord door Summerflowers.nl viel ten deel aan Plantion aanvoerder, Kwekerij Steef Meewisse BV met een score van 9,53 voor Asclepias ‘Beatrix’.