fbpx

Marktbeeld september

28-09-2017

Volgens Klokveiling

Nieuwe kopers blijven komen
Plantion mag zich al langere tijd verheugen in de belangstelling van nieuwe kopers, in juli en augustus werden door het sluiten van de bloemistenklok vele nieuwe kopers ingeschreven, maar ook nu melden zich nog wekelijks nieuwe klanten aan. Doordat het koperspubliek groeit zien we ook het aanbod geleidelijk toe nemen. Daarmee lijkt de basis ‘voldoende koopkracht en aanbod’ voor een goedlopend veilbedrijf voor de komende jaren gegarandeerd. 

De markt lag er in augustus goed bij en ook de traditionele september-blues bleef dit jaar achterwege, waardoor de omzet in deze maanden behoorlijk kon toenemen. Helaas merken we inmiddels dat de herfst zijn intrede heeft gedaan en staan de prijzen van alle producten door het slechte verkoopweer deze week enigszins onder druk. Afgaand op de langere termijn weersvoorspelling duurt dit tot midden volgende week en knapt dan het weer en daarmee hopelijk ook de prijsvorming weer op. 

Plantion beschikt inmiddels over een volwassen digitale marktplaats om het klokaanbod te complementeren en klokvoorverkoop staat klaar om geïmplementeerd te worden. Hiermee beschikt Plantion over alle kanalen die benodigd zijn om klanten optimaal te bedienen en aan de marktplaats te binden. Bemiddelingsbureau, digitale marktplaats, klokvoorverkoop en het groencentrum zorgen er samen voor dat Plantion een competitieve marktplaats is waarbij persoonlijke aandacht voor de klant in combinatie met veel gevoel voor service ervoor zorgen dat klanten optimaal bediend en ontzorgd worden.

Volgens Bemiddelingsbureau Planten

De vraag naar herfstproducten is dit jaar vroeg gestart in vergelijking met vorig jaar. September was dit jaar relatief koud. Bij de tuinplanten zien we vooral uitschieters bij de typische herfstproducten bolchrysanten, violen en Calluna’s. Bij de kamerplanten waren dit naast de groene kamerplanten vooral Phalaenopsis, arrangementen, Kalanchoe en Anthuriums. Consumenten hebben meer te besteden en dat merk je volop. De handelsstemming is positief te noemen en het is duidelijk dat we meer van een aanbodsmarkt naar een vraagmarkt gaan.