fbpx

Marktbeeld oktober

31-10-2018

Marktbeeld volgens de Klok

Oktober was prijstechnisch niet sterk, de handel was lauw en in de bloemenwinkels was het rustig. Een inkopende bloemist merkte op dat niet alleen zijn winkel leeg was maar dat dit gold voor de hele winkelstraat, met andere woorden de koopbereidheid bij consumenten stond onder druk.
Nadat de lange warme zomer in de tweede week van de herfstvakantie abrupt ten einde komt, neemt de belangstelling voor bloemen en planten meteen weer toe en stijgen ook de prijzen weer tot aanvaardbare niveaus. Bloemen en planten met warme kleuren en besproducten zijn flink in trek en ook de prijs van Hippeastrum (Amaryllis) geeft aan dat er weer vraag is naar deze belangrijke snijbloem voor de periode november en december.

Marktbeeld volgens Bemiddeling

Afgelopen maand hebben we naast typische herfstproducten zoals de bolchrysant, viool, Gaultheria en Calluna’s, veel arrangementen bemiddeld.

Bij de kamerplanten zijn dit de Phalaenopsis, Cyclaam, Hedera en Hippeastrum. Er is een start gemaakt met Helleborus. Je ziet dat er naast de niger-soorten steeds meer exclusieve soorten in diverse potmaten en kleuren op de markt komen.

Verder staat het bollenseizoen op het punt van beginnen!