fbpx

Marktbeeld november

06-12-2018

Marktbeeld volgens de Klok

November ging verder waar oktober ophield, het marktbeeld van november valt nog het beste te omschrijven als saai. Daarmee bedoelen we dat er weinig te beleven was, niet op de klok, en niet in de winkel. De prijsvorming is algemeen mager, de belangstelling van inkopers gering door noch immer tegenvallende verkopen in de bloemenwinkels. Positieve uitschieters zijn compacte kerstbomen, bol op pot, Ilex takken en Skimmia per bos.

 

Marktbeeld volgens Bemiddelingsbureau Planten

Gewaxte bollen zijn ook dit jaar een trend. We zien nu wel steeds meer variatie, zoals gewaxt met een design en een velours look and feel. Voor elk interieur is er wel een bol te vinden.

Nu het sinterklaas is geweest, ligt de focus op de kerst. Kerststerren, kerstbomen in alle soorten en maten en Picea Conica met en zonder versiering worden goed verkocht. Ook zien we hier dat het kant-en-klaar aanspreekt, zoals een Picea Conica met kerstverlichting. Daarnaast zien we dat de consument ook graag met kerst een arrangement in huis heeft.

Na een moeizaam seizoen voor de Phalaenopsis, zitten de prijzen van dit product gelukkig weer in de lift. De groene kamerplanten in alle soorten en maten blijven goed verkopen.