fbpx

Marktbeeld april 2019

25-04-2019

Klok

In de aanloop naar Pasen hadden we te maken met sterk wisselende weersomstandigheden, waarbij de week voor Pasen de temperaturen opliepen naar zomerse waarden.

In de markt betekende dit dat gaande weg de week de belangstelling voor snijbloemen meer en meer verschoof naar tuinplanten. De secretaresse dag op donderdag hield de prijzen van snijbloemen nog enigszins op niveau maar duur werd het nooit. Sommige handelaren zagen de bui al hangen en maakte vergelijkingen met eerdere jaargangen waarbij Pasen warm uitviel en bloemen moeilijk te verkopen waren. Dat zij het bij het rechte eind hadden bleek wel op dinsdag na Pasen. Hoewel de tribune goed gevuld was waren bloemen goedkoop door een matige verkoop in het weekeinde en draaide er zelfs bloemen door, iets wat in deze tijd van het jaar eigenlijk niet of nauwelijks voorkomt. Tuingoed daarentegen mocht zich verheugen in een toenemende vraag doordat dit in tegenstelling de bloemen wel veel verkocht werd, mede gestimuleerd door de vele tuincentra die hun deuren op 2e Paasdag geopend hadden.

Bemiddeling Planten

De eerste twee weken van april waren relatief koud, maar richting de Pasen werd het prachtig weer. Het tuinplantenseizoen is volledig losgebarsten. Of het nu perkgoed, terraspotten of kuipplanten zijn, alles loopt goed weg.

In het paasweekend is er goed verkocht en dat heeft geresulteerd in veel nabestellingen. Ook via de Klok wordt er veel besteld. Dit zijn echte ‘op maat’ bestellingen.

Twee weken voor de Pasen is er een Meet & Greet georganiseerd met Patio Plants en De Wintertuin. Voor de betreffende kwekers was dit het juiste moment om de producten onder de aandacht te brengen en er werd direct leuk besteld.