fbpx

UPDATE WOENSDAG 18 MAART 2020

Aanbod 19 maart
We verwachten voor morgen een evenwichtig aanbod. Wel komt het assortiment onder druk te staan doordat een aantal importstromen stoppen.
Ten aanzien van de aanvoer van tuinplanten hebben we de kwekers daar waar mogelijk gevraagd wat meer aan te voeren vanwege de vraag door het open weer.

Deze week zijn Groothandels- en Groencentrum Plantion volgens de normale openingstijden geopend. Alleen Dillewijn Zwapak is dagelijks tot 12.00 uur geopend.

Bemiddeling bloemen en planten

Door de beperkingen in verschillende landen worden er orders gecanceld. Tevens geven de beperkingen veel onduidelijkheid.
De leveringen in onze thuismarkt en Duitsland lopen over het algemeen nog door.
We zien termijnorders verschuiven naar daghandel door de onzekerheid die boven de markt hangt.

Afzet via bloemist, tuincentra en markten
De afzet van bloemen en planten blijft ondanks alle moeilijke omstandigheden gestaag doorlopen op de binnenlandse markt. Bloemen en planten zijn bij uitstek producten waar we emotie mee uit kunnen drukken. Gelukkig weet de consument ons te vinden en hebben ze houvast aan een opkikker in de vorm van sierteeltproducten. Laten wij er met elkaar voor zorgen dat er een mooi assortiment in de winkel of op de markt staat, zodat we de consument deze positieve boost kunnen geven.
Samen staan we sterk.

Doordraai
Vanuit de consumenten komen vragen over wat er gebeurt met de doordraai.
Doordraai van producten houdt in dat er een overschot van bloemen en planten in de markt is.
Wanneer deze doorgedraaide producten in de markt gebracht worden blijft er in deze moeilijke tijd nog minder markt voor de groene wederverkoper over.
Dit is ook de reden dat Plantion de doorgedraaide producten vernietigt en niet uitdeelt.
Bekijk ook het het stuk van Rozenkwekerij van den Berg Roses uit Delfgauw uit het 8 uur NOS Journaal van 17 maart 2020.

Distributie
Hierbij het verzoek aan kopers om zoveel als mogelijk in kleine groepjes (< 4 personen) te wachten tot we klaar zijn met verdelen. Grotere groepen geeft druk bij onze distributiemedewerkers ten aanzien van hun gezondheid.

Terug naar corona blog