fbpx

UPDATE VRIJDAG 8 MEI 2020

Nieuwe werkelijkheid
We mogen constateren dat we er de afgelopen weken in geslaagd zijn de dienstverlening van Plantion goed overeind te houden. Dat ging niet altijd makkelijk en er werd van iedereen het nodige gevraagd. Handen wassen, afstand houden, op een andere tribuneplek zitten, het ene product aanvoeren maar het andere even niet, enzovoorts. Soms leverde dat even wat strubbelingen op, maar uiteindelijk ziet iedereen steeds het collectieve belang. Onze complimenten daarvoor, dit toont aan dat we als Plantion samen sterk zijn.
De week voor Moederdag is erg goed verlopen, ook dankzij het mooie weer. Afgelopen maandag was het niet alleen druk op de tribune maar noteerden we ook een recordaantal van 48 KOA-kopers. We veilen bewust ook op speciale dagen zoals Koningsdag, Bevrijdingsdag en straks ook met Hemelvaart. Zodoende kunnen we het aanbod goed over de week spreiden en voorkomen we pieken. Dat is goed voor kopers en aanvoerders en voor het handhaven van de 1,5 meter. Ook hierin is Plantion verbindend in bloemen en planten.
Het wordt steeds duidelijker dat we voorlopig last houden van corona. Als Plantion bekijken we daarom hoe we klanten structureel en binnen de regels kunnen blijven bedienen. Dit betekent onder meer dat we de zetelverdeling op de tribune verder perfectioneren. We overleggen met onze cateraar hoe we veilig een belegd broodje kunnen aanbieden. Onze distributiemedewerkers gaan vaker producten tot aan de auto brengen en looproutes worden duidelijker gemarkeerd.
Ook bij deze en mogelijke andere stappen in het kader van die ‘nieuwe werkelijkheid’ blijft samenwerking belangrijk. Af en toe zal een individuele koper of aanvoerder iets moeten accepteren in het belang van ons allemaal. Maar kijkend naar hoe dat in de afgelopen weken gelukt is, hebben we daar alle vertrouwen in.
Peter Bakker en Guus van Logtestijn, directie Plantion

Aanbod 
We kunnen terugkijken op een mooie Moederdagweek! Zowel klok, bemiddeling, PDM als groencentrum hebben het goed gedaan.
Vandaag was er qua vraag-aanbod sprake van enige disbalans.
De nieuwe tribune-indeling verliep vandaag nagenoeg geruisloos. Fijn dat een ieder hier zo goed mee omgaat.
De traktatie die vandaag aan klokkopers en medewerkers is uitgedeeld is in goede aarde ontvangen.

Maandag verwacten we weer een mooi en breed assortiment voor de klok. Waarbij we wel op moeten merken dat er een aantal producten schaars begint te worden.

Veilen op Hemelvaartsdag!
Plantion veilt op donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag, op twee klokken.
Hiermee wordt de aanvoer van die week over vijf werkdagen verdeeld. Ook wordt zo de druk op de logistieke dienstverlening verlaagd.
Het kantoor van Plantion is tot 12.00 uur geopend. De andere afdelingen hanteren de gewone openingstijden.

SAMEN STERK
Hierbij nogmaals de afbeelding SAMEN STERK, welke afgelopen dinsdag is verzonden. Dit bestand kun je openen en vergroten.

Presentatie webinar coronacrisis (noodfonds)
Dankzij de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN) heeft Royal FloraHolland in samenwerking met Glastuinbouw Nederland en de Rabobank vandaag een webinar georganiseerd om kwekers te informeren over de praktische invulling van het noodfonds.
Hier vind je de presentatie van het webinar van vanmiddag. Het webinar kun je hier terugkijken.

De komende dagen wordt naar verwachting de regeling vastgesteld. Deze regeling wordt volgende week donderdag 14 mei, 12.30 uur tijdens een nieuw webinar toegelicht. De uitnodiging hiervan volgt a.s. maandag 11 mei.

Moederdag
Zondag 10 mei 2020
Groothandelscentrum geopend van 06.00 tot 10.00 uur (alleen bloemen).
Wij wensen iedereen een goede Moederdag verkoop toe!

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen en/of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen en/of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
KOA video-instructies kun je hier bekijken.

Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Wij hebben een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.

Terug naar corona blog