fbpx

UPDATE VRIJDAG 27 MAART 2020

Wees zuinig op de keten
Er is eigenlijk geen tijd om op adem te komen, maar aan het eind van deze tweede ‘coronaweek’ toch even een paar woorden van onze kant. Allereerst willen we onze grote waardering uitspreken voor iedereen die zich nu volledig inzet voor de sierteelt. Onze medewerkers zetten alle extra stappen die nodig zijn. Onze aanvoerders bewegen goed mee om een goed aanbod overeind te houden voor onze kopers. En de bloemisten blijven bij Plantion inkopen, desnoods op afstand.

Wat nu klinkt als een goed lopend proces betekent in de praktijk dat we flink moeten sturen. Het belangrijkste is immers dat we de zaak draaiend houden. Daar doen we alles aan, in nauw overleg met ons bestuur, de Commissie van de Handel en het groothandelscentrum. Tijd voor rustig overleggen is er niet, het moet allemaal snel. De focus ligt op wat er echt moet gebeuren en elke dag worden er beslissingen genomen.

Soms gaan we daardoor in de communicatie wat kort door de bocht. De druk is groot en het gezamenlijke belang gaat op dit moment voor het individuele belang. Een vraag of een beslissing kan wat hard overkomen, maar is nooit persoonlijk bedoeld. Gelukkig merken we dat je daar in algemene zin begrip voor hebt.

Juist in deze lastige periode toont zich de waarde van de keten die we met zijn allen zo zorgvuldig hebben opgebouwd. We hebben elkaar nu harder nodig dan ooit. Voor jou als ondernemer kan het lastig zijn om verder te kijken dan het eigen bedrijf, want je vecht voor jouw bestaan. Toch roepen we iedereen op zuinig te zijn op wat we met elkaar hebben opgebouwd. Als we dat doen, zijn wij ervan overtuigd dat we er sterker uit zullen komen!

Peter Bakker en Guus van Logtestijn, directie Plantion

Schermen
Vandaag zijn na afloop van het veilen voor de tribunebanken schermen geplaatst.

Kwaliteit en Regelmaat
Voorlopig stoppen we met de indeling op basis van Kwaliteit en Regelmaat. We zien dat deze indeling onder andere door de huidige situatie moeilijk uitvoerbaar is. Aanvoerders zijn van goede wil, maar er zijn nu omstandigheden dat het niet uitvoerbaar is. Vandaar deze beslissing. Wij zullen jullie in een later stadium laten weten hoe we hier verder mee gaan. Onze aanvoerbegeleiders blijven loten tussen de rijen in de veilgroepen. Daarnaast houden wij ook mede door de huidige omstandigheden dagelijks mogelijke excessen in de gaten.

Aanbod maandag 30 maart
Het aanbod voor maandag 30 maart zal weer wat breder zijn dan afgelopen vrijdag bij de snijbloemen. Dit komt, wat we aan het einde van de afgelopen week al melden, doordat er weer wat meer producten komen uit Israël, Kenia en Ethiopië. Daarnaast zien we dat er steeds meer Nederlands assortiment bijkomt.
Voor de kamerplanten weinig verandering.
Bij de tuinplanten even wat voorzichtiger gezien de weersvoorspellingen.

KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/kopen-op-afstand-koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.

Initiatieven vanuit de sector
Donderdag 26 maart 2020 heeft het VBW onderstaand statement verstuurd:
VBW roept op tot juiste werking van de keten en respecteren positie bloemist
In alle hectiek van de afgelopen weken met de vele goede initiatieven, zijn er ook zaken die, onbedoeld, voor de korte en lange termijn minder goede effecten hebben. VBW roept daarom op tot herstel van de werking van de sierteeltketen en het respecteren van de posities. Lees verder 
Wij onderschrijven dit bericht volledig!
Kijk ook eens naar #mooiwatbloemistendoen

Vrijdag 27 maart 2020 is Bloemenbureau Holland gestart met de consumentencampagne #LETHOPEBLOOM 
De gevolgen van de coronacrisis zijn groot voor de sierteeltsector. Bloemenbureau Holland werkt hard aan een manier om bloemen onder de aandacht te houden bij de consument, op een positieve en gepaste wijze. Daarom start vandaag de consumentencampagne ‘Let hope bloom’. De campagne gaat lopen in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en wordt via diverse (social) media aangejaagd voor een boost awareness bij de consument. Lees verder

Mijden werkvloer
Looproute
We verzoeken je vriendelijk na het veilen de werkvloer te mijden.
– Voor de route naar de verlaadhal kun je gebruik te maken van de balustrade.
– Voor de loadingdocks kun je via de balustrade lopen en dan bij het servicepunt rechtstreeks naar jouw bestemming lopen.
– Voor de boxen graag via de zijkanten van het gebouw direct naar jouw bestemming gaan.
Producten naar je auto gebracht
Geef jouw parkeerplaats door aan de medewerkers van het servicepunt zodat wij tijdens het veilen jouw bloemen en planten al grotendeels bij jouw auto kunnen brengen.

Door hier aan mee te werken maak je het voor onze collega’s ook mogelijk hun werk veilig uit te voeren. Bij voorbaat dank.

Blog in het weekend
Dit weekend zal er geen live blog verschijnen. Mochten er in de tussentijd ontwikkelingen zijn die om een blog vragen, zullen wij deze uiteraard verzenden.

Terug naar corona blog