fbpx

UPDATE VRIJDAG 24 APRIL 2020

Samen d’ran!
“De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen van onze buitenbloemen zijn in volle gang. Alles komt weer langzaam uit de klei te voorschijn. Het is altijd even afwachten hoe de planten de vorige (warme) zomer hebben doorstaan. Een pioenroos bijvoorbeeld begint deze zomer ondergronds alweer de knoppen te vormen voor de oogst van 2021. Gelukkig komt de groei er overal goed in en is het zaad van de éénjarige bloemen in de tunnelkas al aan het ontkiemen.

In de winter maken we altijd een jaarplanning: wat gaan voor nieuw sortiment voeren, inspelend op de nieuwe trends. Hoe kunnen we de inzet van arbeid verder optimaliseren. Is het nodig om de gewassen extra te beschermen tegen de steeds extremere weersomstandigheden. Moeten we bijvoorbeeld meer windbreekgaas plaatsen en investeren in extra beregening?

Als ik in deze periode buiten door de kwekerij loop en zie hoe alles groeit en de zwaluwen in de bloemenschuur terugkeren na een lange tocht uit Afrika, dan geeft mij dat altijd veel positieve energie. Dit keer heb ik echter een dubbel gevoel. Het is spannend hoe het seizoen zal verlopen. Ik denk ook veel aan collega-ondernemers in de tuinbouw en andere sectoren die nu vechten voor hun voortbestaan. Ze hebben met passie en energie hun bedrijf opgebouwd en worden geconfronteerd met iets waar ze zelf niets aan kunnen doen. Als ondernemer doet het me pijn om dit te zien.

Hier in de Achterhoek hebben ze een mooie uitdrukking, namelijk: d’ran! Wij werken in een sector waarin de ondernemers gewend zijn om hard te werken, de schouders er samen onder te zetten en ook te blijven innoveren in moeilijke tijden. Hierdoor zijn we als klein land groot geworden.

Als ondernemer en als bestuurslid van Plantion wens ik iedereen veel sterkte, succes en wijsheid toe in deze bizarre tijd. Hopelijk mogen we elkaar over een tijd weer een (spreekwoordelijke) hand geven en kunnen we samen bouwen aan een mooie bloeiende toekomst!”
Marc Cleophas, Cleoverde

Aanbod
Normaal gesproken was het vandaag op naar Koningsdag. Maar dit jaar is bijna alles anders. Aanstaande maandag ‘Koningsdag 2020’ wordt er gewoon geveild. Dit doen we vooral om het aanbod en de verdeling over de week zo goed mogelijk te spreiden.
Ook op ‘Koningsdag’ gelden de regels net als op andere dagen. Dus neem geen kinderen of bekenden mee. Deze worden NIET toegelaten op de tribune, waarvoor graag begrip.
We zagen vandaag meer aandacht voor oranje bloemen, mooi om dit jaar thuis Koningsdag te vieren. Voor de rest van het productenpakket zagen we een wisselend beeld. Een aantal producten werd goed betaald en bij anderen was er verschil met elders.

Voor maandag verwachten we een mooi aanbod met een breed assortiment kamerplanten, tuinplanten en snijbloemen.
Wat we al eerder melden is dat er veel problemen met de luchtvracht uit Kenia zijn. Daarnaast is het in bepaalde streken in Kenia ook nog eens slecht weer. Door deze redenen komen er minder producten naar Nederland.

PLANTION VEILT OP KONINGSDAG!
Plantion veilt op maandag 27 april 2020, Koningsdag!
Hiermee wordt de aanvoer van die week over vijf werkdagen verdeeld. Ook wordt de druk op de logistieke dienstverlening verlaagd.
Plantion is deze dag tot 11.00 uur geopend.
Aanvoer voor dinsdag 28 april is mogelijk vanaf 18.00 uur
Goen- en groothandelscentrum Plantion geopend op Koningsdag
Groencentrum Plantion is op Koningsdag geopend: 07.00-12.00 uur.
Groothandelscentrum Plantion is op Koningsdag geopend: 06.00-15.00 uur.

Liveblog
Vanwege Koningsdag verschijnt de volgende liveblog op woensdag 29 april 2020. Mochten er ontwikkelingen zijn waardoor eerder een update nodig is, dan wordt deze uiteraard verzonden.

Tribunebankjes
Per tribunebankje mag één persoon plaatsnemen. Dit is aan de linkerzijde van het bankje. Er wordt één fysieke klant per debiteur toegestaan. Ook zijn alleen actieve kopers welkom in de afmijnzaal. Hier wordt op toegezien.

Vlog VBW
De nieuwste vlog van VBW met informatie over corona, de campagne #mooiwatbloemistendoen en de online inkoopmogelijkheden bij Plantion.
Bekijk hem hier.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
NIEUW!!!:KOA video-instructies kun je hier bekijken.
Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers

Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Sinds kort hebben wij een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.

Terug naar corona blog