fbpx

Update vrijdag 18 december 2020

31 december geen veildag

In verband met de marktontwikkelingen vanwege corona heeft de directie in overleg met de Commissie van de Handel Plantion besloten dat er 31 december a.s. niet wordt geveild. Bekijk hier de openingstijden en veildata rondom de feestdagen.

Buitenverkoop door bloemisten blijft onder voorwaarden toegestaan

De belangrijkste conclusie is dat het voor bloemisten blijft toegestaan om in de buitenlucht bloemen en kerstbomen te verkopen. De letterlijke tekst vanuit de overheid luidt: “De detailhandel is gesloten. Een aantal winkels zijn daarvan uitgezonderd (….) waaronder winkels buiten voor kerstbomen- en bloemenverkoop’. Daarnaast is nog specifiek toegelicht: “Buitenverkoop is alleen toegestaan (……) voor kerstbomen- en bloemenverkoop.”

Klik hier om de bevestigingsbrief van EZK te bekijken.

Overdekte verkoop niet toegestaan

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is overdekte verkoop niet toegestaan. Zit jouw winkel bijvoorbeeld in een overdekte winkelcentrum, dan zal hiervoor i.o.m. het centrum (en mogelijk de gemeente) een oplossing voor dienen te worden gezocht (denk aan het opzetten van een verkooplocatie buiten het centrum).

Bezorgen

Bezorgen van online bestellingen blijft ook mogelijk.

Handhaving

Door EZK zullen gemeentes op korte termijn nader worden geïnformeerd. We hopen dat er hiermee snel duidelijkheid en eenduidigheid komt in de juiste toepassing van de regels door handhavers.

VBW

In de afgelopen dagen heeft VBW je geïnformeerd over de aangescherpte coronamaatregelen van de overheid en de mogelijkheden hierbinnen voor bloemisten. Blijf tevens via VBW op de hoogte van wijzigingen.

Terug naar corona blog