fbpx

UPDATE VRIJDAG 17 APRIL 2020

Emotie
Je leest het overal: de Nederlandse bloemisten doen nog steeds goede zaken. Kennelijk spelen bloemen en planten een belangrijke rol in de samenleving. Anders snap ik het niet. Het helpt natuurlijk dat consumenten nog steeds naar de winkel kunnen, met dank aan onze regering. En via webshops is het ook makkelijk om even iemand een bloemetje te sturen.
Dat de bloemisten het druk hebben, merken we hier ook in het groothandelscentrum. Goedegebuure & de Mooij en Zalam, onze bloemenjongens, stuwen elkaar naar grote hoogte qua assortiment, kwaliteit en beleving. Dat is mooi om te zien.
Hardwarebedrijven Alflora en Dillewijn Zwapak hadden een zware eerste week, maar ook daar is de handel weer op gang gekomen.
Met Buurman Planten gaat het ook goed. De eerste twee weken van de crisis hebben we behoorlijk ingeleverd, dat maak je niet zomaar goed. Maar daarna ging het beter en deze week hebben we zelfs een paar gigantische topdagen gehad. De tuinplanten vliegen over de toonbank. Mensen zijn allemaal thuis aan de gang met klussen of in de tuin.
We hebben geen enkel probleem met ons aanbod. De aanvoer van planten uit Sicilië en andere regio’s in Zuid-Europa gaat zelfs nog sneller dan normaal. Dat is maar goed ook, want er komen bij ons nog net zoveel klanten over de vloer als anders. Er wordt ook wel via internet gekocht, maar de meeste klanten willen de planten toch zien, ruiken en voelen. Dat is ook logisch, want elke kar is anders.
Al met al is het een lastige tijd. Maar in vergelijking met sommige andere branches mogen we dus echt niet klagen. Zelfs als er nog een korte financiële crisis achteraan zou komen, hoeft dat voor ons niet per se slecht te zijn. Want in moeilijke tijden putten mensen emotionele kracht uit bloemen en planten. Als we goed blijven samenwerken, dan komen we hier doorheen.
Samen moeten we het doen!
Henk Buurman
voorzitter Groothandelscentrum Plantion

Aanbod
Zoals we al eens eerder aangegeven hebben is vraag en aanbod in deze tijd in een wankel evenwicht. Dit hebben we vandaag (vrijdag 17 april) gezien bij de snijbloemen. De laatste dagen stond er een mooi aanbod met redelijke prijzen, maar vandaag ging het bij verschillende productgroepen mis. Dat is jammer en we zullen hier op sturen vanuit de aanvoerbegeleiders en de aanbodmanagers.
Bij de tuinplanten bleef de vraag vooral door het mooie weer goed.

Voor komende week zal de aanvoer van snijbloemen wat lager zijn. Bij de tuinplanten verwachten we een mooi en breed assortiment. Kamerplanten zal het in de lijn van afgelopen week zijn.

Veilen op Koningsdag!
Plantion veilt op maandag 27 april 2020, Koningsdag.
Hiermee wordt de aanvoer van die week over vijf werkdagen verdeeld. Ook wordt de druk op de logistieke dienstverlening verlaagd.
Groothandelscentrum Plantion geopend op Koningsdag
Groothandelscentrum Plantion is op Koningsdag geopend van 06.00-15.00 uur.

Procedure gereserveerde zetels
Iedere veildag gelden tot 06.00 uur de gereserveerde zetels in de afmijnzaal. Na 6 uur vallen deze zetels vrij.
Nu het zich laat aanzien dat de anderhalve meter afstand wat langer gaat duren zijn we aan het nadenken over een structuerele oplossing.

Kopers: vergeet niet om je parkeerplaatsnummer doorgeven!
Kopers: vergeet niet om bij het Servicepunt je parkeerplaatsnummer door te geven. Op deze manier worden jouw producten op de juiste plek afgeleverd. Dit helpt om de medewerkers van de distributie ongestoord hun werk te laten doen.

Afsluiting verbindingsweg
Rijkswaterstaat voert tijdens twee weekenden in de periode van vrijdagavond 17 april tot en met maandagochtend 27 april 2020 groot onderhoud uit aan het viaduct in de A12 richting Utrecht ter hoogte van knooppunt Waterberg. De A12 richting Utrecht is dan afgesloten. Bekijk hier de omleidingsroute.

RIVM maatregelen (herhaling!)
Nogmaals de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
• Houd 1,5 meter afstand (!)
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Geen handen schudden

We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten en zullen indien nodig verdere maatregelen nemen en je op de hoogte houden.
We volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Voel je je niet goed, neem je verantwoordelijkheid en blijf thuis en neem contact op met je contactpersoon binnen Plantion voor mogelijke ondersteuning bij inkoop.

BEZORGING KOA INKOOP VIA B&M KOERIERS
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Sinds kort hebben wij een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
NIEUW!!!:KOA video-instructies kun je hier bekijken.

Terug naar corona blog