fbpx

UPDATE VRIJDAG 10 APRIL 2020

SAMEN STERK!
“Royal Lemkes is marktleider in de Nederlands potplantenexport. We leveren aan zo’n 2.500 winkels van grootschalige retailketens in 32 Europese landen. De potplanten betrekken we van een paar honderd kwekers, waarbij in deze tijd van het jaar vooral seizoenskwekers de boventoon voeren. Het vereist vakmanschap, specifieke zorg en aandacht om grote volumes volgens strikte specificaties in goede banen te leiden. Plantion speelt hierbij voor ons een belangrijke begeleidende rol richting kwekers.
Met onze kwekers onderhouden we duurzame relaties, opgebouwd in jaren. Nu kunnen we ineens hun planten niet kwijt en voelt het alsof we hen laten zitten. Ook al is het overmacht, dat doet zeer tot in je ziel. Corona slaat toe in precies die weken waarin we het met z’n allen moeten verdienen. In heel Europa gingen de grootschalige retailers op slot. Het begon met Italië, daarna vielen als dominostenen ook andere landen weg. Eind maart zaten we op tien procent van onze normale omzet.
Uiteraard hebben we direct maatregelen moeten nemen. Flexwerkers op non-actief, arbeidstijdverkorting en zo nog veel meer. Wij zetten op dit moment ‘de tering naar de nering’. Deze crisisperiode creëert ook saamhorigheid: Royal Lemkes is een echt familiebedrijf. We zetten de schouders eronder, kantoorpersoneel werkt mee in de operatie.
Samen sterk!

Inmiddels zitten we op 20-25 procent van normaal. We hebben het dieptepunt achter ons en bijna dagelijks gaan er weer bouwmarkten en tuincentra in de diverse landen open. Weliswaar met veel restricties voor de veiligheid van shoppers en medewerkers. Het consumentenvertrouwen zal niet zomaar volledig terug zijn. Mensen hebben graag planten in en om hun huis. Groen verbindt met de natuur, dus wat dat betreft hebben we de wind in de rug.
Zoals we bij Lemkes zeggen: Let’s plantify the future. Together.”
Alice van Veen, commercieel manager Royal Lemkes

Aanbod
Afgelopen week gaf bij verschillende bloemisten een Kerstgevoel. Overwerken omdat er zoveel online bestellingen binnenkomen en deze moeten ook nog bezorgd worden. Het verschil met Kerst en nu is dat het na de Kerst rustiger wordt en iedereen een beetje kan uitrusten. Dat is nu niet het geval, want de online bestellingen en het bezorgen blijven nog even en wordt mogelijk de nieuwe toekomst.
En over een paar weken is het Moederdag!
Dit geeft spanning. Deze spanning zien we terugkomen in verschillende processen, een plekje vinden op de tribune, worden de juiste producten wel geleverd en vooral de gepaste 1,5 meter afstand houden.
We werken met z’n allen hard om de producten van de kweker bij de consument te krijgen en daarbij moeten/mogen we een beetje rekening met elkaar houden

Voor aanstaande dinsdag verwachten we een fatsoenlijke vervangende maandag veiling met een breed assortiment bij zowel de snijbloemen als bij de tuinplanten. We merken dat de kamerplanten nog steeds onder druk staan.

Schema rondom Pasen
Zondag 12 april 2020: 1e Paasdag
Gebouw gesloten
Maandag 13 april 2020: 2e Paasdag
Geen veildag, gebouw gesloten tot 18.00 uur
Dinsdag 14 april 2020
Gewone veildag op 3 klokken, met het aanbod van een maandagveiling

Groothandels- en Groencentrum Plantion hebben verder geen afwijkende openingstijden (op maandag 13 april zijn ook zij gesloten).

Staplekken afmijnzaal
Vanaf dinsdag 14 april 2020 zijn de staanplaatsen in de afmijnzaal niet meer te gebruiken.
De reden hiervoor is dat deze plekken de vrije doorgang voor anderen, en daarmee de 1,5 meter, belemmeren.

RIVM maatregelen (herhaling!)
Nogmaals de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
• Houd 1,5 meter afstand (!)
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Geen handen schudden

We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten en zullen indien nodig verdere maatregelen nemen en je op de hoogte houden.
We volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Voel je je niet goed, neem je verantwoordelijkheid en blijf thuis en neem contact op met je contactpersoon binnen Plantion voor mogelijke ondersteuning bij inkoop.

NIEUW!!!:KOA video-instructies kun je hier bekijken.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.

Terug naar corona blog