fbpx

UPDATE VRIJDAG 1 MEI 2020

Steun elkaar!
“Toen de corona uitbrak, waren we heel even bang voor een complete lockdown. Maar gelukkig konden we door met onze bloemenzaak en in de weken daarna kregen we het zelfs behoorlijk druk. We hebben ook geen beroep hoeven doen op overheidssteun.

Vooral de online verkoop is enorm toegenomen, via Fleurop en onze webshop. Je zet ’s ochtends de computer aan en dan staan er zomaar dertig of veertig bestellingen. We merken dat we met bloemen en planten echt een verbindende factor zijn. Veel werkgevers laten bij hun thuiswerkende medewerkers iets bezorgen. En ook geven heel veel mensen elkaar een bloemetje in deze moeilijke tijd.

In de winkel zelf verkopen we nu even alleen boeketten, geen losse stelen. Dat is niet te doen met die 1,5 meter afstand. Verder loopt het allemaal lekker door. De grootste klus is om alles op tijd bezorgd te krijgen. In de week voor Pasen is dat gelukt en in de dagen voor Moederdag wordt dat ook weer een uitdaging.

Al vóór corona waren we bij Plantion overgegaan naar Kopen Op Afstand, dus dat vergde geen aanpassing. Ik koop nu wel zo veel mogelijk producten via Klok Voorverkoop, zodat de kweker de prijs krijgt die hij ervoor vraagt. Ik vind: als wij goed verdienen, mogen zij dat ook. Als kopers moeten we nu zeker niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.

Ik ben regelmatig met het Kwekers/Kopersplatform bij kwekers op bedrijfsbezoek geweest. Als je ziet wat zo’n kweker er allemaal voor moet doen, dan ben je makkelijker geneigd om iets meer te betalen. Normaal gesproken zijn we als bloemisten toch afhankelijk van de kwekers. Nu hebben zij ons hard nodig, dus laten we elkaar alsjeblieft blijven steunen.”
Joost Weijtens, eigenaar Bloemsierkunst Krayenhoff en bestuurslid Commissie van de Handel Plantion

Aanbod; op naar Moederdag 
Plantion is tevreden over afgelopen week. Zowel klok, bemiddeling, PDM als groencentrum hebben het goed gedaan. Een goede aanvoer met een behoorlijke prijsvorming.
Komende week hebben we eerst Dodenherdenking en Bevrijdingsdag en daarna op naar Moederdag.
In deze tijd is Bevrijdingsdag hier en daar wel wat dubbel. 75 jaar bevrijding in deze bijzondere tijd voelt wel anders.

De aanloop naar Moederdag verloopt goed. We verwachten een breed en diep aanbod.
De producten uit Kenia hebben nog steeds last van de luchtvrachtproblematiek.

Niet alles zal vanzelf gaan de komende week en daarvoor vragen wij om jouw begrip.

Nieuwe zetelverdeling vanaf 4 mei
Vanaf a.s. maandag gaat de nieuwe zetelverdeling in. Hier zijn alleen de linkerbanken in opgenomen.
Betreffende kopers ontvangen hier vandaag een apart e-mail over. Tevens staat dit uitgebreid beschreven in de vandaag verzonden Nieuwsbrief Inkopers.
Een zetel heeft 5 inkoopdagen, per dag kan de zetel dus aan een andere koper zijn toegewezen.
Reserveringen die staan gelden tot 06.00 uur, daarna komen deze te vervallen en is er dus vrije keuze van zitplek op de linkerbanken.

Schema rondom Bevrijdingsdag en Moederdag
Zondag 3 mei 2020
Groothandelscentrum geopend van 06.00 tot 10.00 uur (alleen bloemen en planten)
Maandag 4 en dinsdag 5 mei 2020
Gewone veildagen; let op de datum bij het invullen van de EAB
Gewone openingstijden groen- en groothandelscentrum
Dinsdag 5 en donderdag 7 mei 2020
Het eerste uur wordt op drie klokken geveild
Vrijdag 8 mei 2020
Groothandelscentrum geopend tot 20.30 uur (alleen bloemen), overige groothandelaren tot 15.00 uur geopend
Zondag 10 mei 2020
Groothandelscentrum geopend van 06.00 tot 10.00 uur (alleen bloemen)

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
KOA video-instructies kun je hier bekijken.

Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Wij hebben een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.

Terug naar corona blog