fbpx

UPDATE MAANDAG 6 APRIL 2020

Aanbod
De komende dagen verwachten we aanbod dat goed aansluit bij de Paasweek, maar ook op de vraag. Er zijn altijd producten waar het vraag-en-aanbod net een beetje uit de pas loopt waardoor de prijs afwijkend kan zijn.
De weersvoorspellingen zijn tot het weekend goed voor tuinplanten en komend weekend voor snijbloemen. De kamerplanten blijven stabiel.
Vanmorgen stond er een goed afgewogen aanbod en hier willen we de komende dagen graag mee doorgaan. De aanvoerbegeleiders en aanbodmanagers zijn erg druk om vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen.

Bij het Bemiddelingsbureau is het hollen of stilstaan. Drie weken terug ging de ene na de andere grens dicht en nu op weg  naar Pasen wordt er weer aan verschillende landen geleverd, Laten we hopen dat dit zich voortzet.

Waarschijnlijk ten overvloede, maar heb je vragen of een bestelling voor Pasen meld het bij je contactpersoon binnen Plantion.

Afmijnzaal 
Per tribunebankje mag één persoon plaatsnemen. Dit is aan de linkerzijde van het bankje.
Er wordt één fysieke klant per debiteur toegestaan. Hier zal op worden toegezien.
We willen dit nogmaals met klem benadrukken, zodat er geen teuleurstelling komen rondom de inkoop voor Pasen.

Minimumprijzen
Vanwege de actuele marktomstandigheden zijn door de VBN de minimumprijzen voor een aantal productgroepen bijgesteld. Dat geldt voor Lisianthus, snij-Hyacint, Gerbera, Freesia, snij-Cymbidium en Strelitzia. Deze aanpassing geldt tot en met 1 juni 2020.
Daarnaast zijn er nog enkele producten in behandeling/onderzoek.

Distributie 
Binnen de distributie wordt uiteraard ook 1,5 meter afstand gehouden. Dit vertraagd echter de doorlooptijd.
Tevens is het moeilijk om op dit moment over voldoende distributiemedewerkers te beschikken. Er zijn diverse intiatieven gestart om dit aantal te vergroten.
Hiervoor vragen wij graag jullie begrip.

Vroeg veilen is extra belastend voor de organisatie waardoor de duur van de distributie negatief wordt beïnvloed en er geen tijdwinst wordt gerealiseerd.

KOA
Kopen op Afstand werkt goed. Af en toe blijkt er wat vertraging op te treden. We zijn aan het meten om te achterhalen waar dit in zit.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.

Terug naar corona blog