fbpx

UPDATE DONDERDAG 19 MAART 2020

Aanbod vrijdag 20 maart 2020
Nederlandse aanvoerders zullen in nauw overleg met de aanvoerbegeleiders en -managers aangepast aan de marktsituatie producten aanvoeren.

Voor wat betreft de aanvoer voor vrijdag zien we dat we geen aanvoer krijgen van Marginpar. Dit is waarschijnlijk 1 veildag, want vanaf maandag zal er wel weer beperkt aangevoerd worden. AQ Roses stuurt vrijdag voorlopig de laatste Fairtrade rozen, maar gaan wel door met hun normale lijn van rozen. Daarnaast krijgen we wel wat producten uit Kenia en Israël zolang het mogelijk is.
Het aanbod kamerplanten wordt aangepast op de vraag.
Bij de tuinplanten zijn we samen met de aanvoerders aan het kijken naar de ruimte in de markt. We zien dat door de weersomstandigheden er nog voldoende vraag is en samen met de aanvoerders zijn we bezig om de aantallen te verhogen.

Zijn er producten die je zou willen aanvoeren of als koper mist, neem dan contact op met jouw contactpersoon binnen Plantion

Het groencentrum draait op volle toeren met een mooi assortiment. Tevens zijn er nu weer producten beschikbaar die schaars waren.
Bij het bemiddelingsbureau gaan de orders nog steeds door naar de landen waar naar toe dit mogelijk is. Hier is wel onduidelijkheid over wat er komen gaat.

We realiseren ons maar al te goed dat we balanceren op een wankel evenwicht. Te weinig geeft discussie maar te veel ook. Wij vragen u begrip voor  deze situatie.

Kopen op Afstand
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/kopen-op-afstand-koa/.
De KOA thuismodule kun je hier (let op dit is een wetransfer; 1 week geldig) downloaden.

Vragen?
Alle kopers zijn, indien gewenst, automatisch lid van het VBW. Bekijk de vlog van het VBW en zij praten je bij over de maatregelen die zijn aangekondigd en wat dat voor bloemisten betekend.

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn meerdere regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken
Op de website van de Kamer van Koophandel is hier concrete informatie over te vinden.

Voorbeelden en hulp social media
Gebruik social media juist in deze tijd. Geef mensen ideeën hoe ze het met bloemen en planten gezellig kunnen maken.
Graag helpen wij je met het maken van berichten op social media. Zijn er vragen, stuur een bericht naar marketing@plantion.nl en dan kijken wij hoe we je het beste kunnen helpen.
We hebben alvast wat voorbeelden gemaakt die jullie kunnen gebruiken.

Terug naar corona blog