fbpx

Werken als stagiair bij Plantion

Auteur: Bram Koops, Stagiair Marketing & Communicatie bij Plantion

Een plek waar je veel kunt en mag leren. Een stageplek waar je veel verantwoordelijkheid krijgt. Dat is voor een stagiair de ideale manier om te groeien, althans voor de meeste. Zoek je zo’n stage? Dan is Plantion de ideale stageplek!

Nee, dit is geen verkooppraatje. Plantion is een plek waar een stagiair veel kan en mag leren. Je mag zelf aangeven op welke gebied je wilt ontwikkelen. De medewerkers staan open om je te helpen. Informatie die nodig is over planten of bloemen, kun je zo opvragen bij de veilmeesters. Je leert meer dan wat je nodig hebt op je afdeling, daarmee bedoel ik dat je veel over de sector leert. Elke medewerker kan vertellen hoe het veilproces in elkaar zit. Ook al heeft niet iedereen hier zijn of haar werkzaamheden liggen. Je kunt bij wijze van spreken zelfs het kantoor van de directeur zomaar binnen lopen om een vraag te stellen (mits hij niet in overleg is).

Iedereen staat dicht bij elkaar dit betekent dat het echt voelt als een familiebedrijf. Je wordt letterlijk opgenomen in de familie als je hier stageloopt. Een gevoel die vooral aan het begin van je stageperiode van groot belang is. Dit is een belangrijke factor in je ontwikkeling tijdens je stage, want door een fijne werksfeer is je ontwikkeling het beste.

Ik zit momenteel over de helft van mijn stage en het gaat behoorlijk snel. Ik heb nog tot eind januari om mij verder te ontwikkelen en natuurlijk te genieten van de leuke tijd die ik hier doormaak.