fbpx

Waxbol creaties op zijn mooist

Auteur: Jeannette Hegeman, kwekerij Kersten Hegeman

Amaryllis Unique is een Amarylliskwekerij, gespecialiseerd in een groot assortiment Amaryllis waxbollen. Dit assortiment is leverbaar van oktober tot en met december. Zij leveren aan exporteurs en aan groothandel!

Amaryllis Unique heeft een oppervlakte van 3.2000 m². Ze maken gebruik van de nieuwste technieken in de tuinbouw: koude-warmte opslag (warmtepomp), scherm/energiedoeken, gesloten watersysteem en monorail systeem. Tevens zijn ze in het bezit van een MPS-GAP certificering. Gezondheid, veiligheid en milieu staan hoog in het vaandel.

De geprepareerde Amaryllisbollen zijn gedompeld in een speciale waxlaag en hebben voldoende vocht en voeding in zich om mooie bloemstelen te geven met daarop tot wel zes bloemen. Hiervoor zijn aparte soorten geselecteerd die zekerheid geven tot bloemvorming.

De bloem is in verschillende kleuren verkrijgbaar, maar meest voorkomend is rood, wit en ‘tweekleur’. Daarnaast zijn alle waxkleuren mogelijk, met toevoegingen van nepsneeuw of andere decoraties.

Zo zorg je ervoor dat je de mooiste bloemen in huis krijgt:

  • Plaats de bol op een plek waar ‘halfzon’ is;
  • Zet de bol in de woonkamer en de temperatuur is ideaal;
  • Het verzorgen van deze plant is ontzettend makkelijk, ze heeft namelijk geen water nodig!;
  • Uit de bol komen tot wel zes mooie bloemen!

Het eindproduct is van zaadje tot bol in eigen beheer. Bij het drogen, koken, koelen en waxen van de bollen wordt bij Amaryllis Unique altijd gestreefd naar een optimaal product.

In december is de Amaryllis de bloem van de maand. Dit vieren wij met een leuke winactie op onze Facebook en Instagram. Wil jij een Amaryllis waxbol winnen? Bekijk dan onze pagina’s!