fbpx

Vertrouwen op een Alstroemeria

Auteur: Karolien Tesselaar, voorzitter promotiecommissie Alstroemeria

Al noemen de kenners de Alstroemeria een verrassing op de vaas, de meeste bloemisten zien haar als prettig soort om in het basisassortiment te hebben. Elk seizoen beschikbaar in allerlei kleuren, toepasbaar in elk soort arrangement. Maar ken je de grootste verrassing al?

Momenteel staat er een prachtige Alstroemeria presentatie bij Plantion. De vazen bevatten Alstroemeria’s met zowel de dichte bloem, zoals men gewend is hem te kopen, en de open bloem: zoals hij op de vaas uitkomt. De verrassing, als de bloemknop na een paar dagen opent, brengt leven in het boeket. Maar de echte verrassing zit ‘m in de teeltwijze: deze is veel duurzamer dan gedacht!

Duurzame bloem

De Alstroemeria wordt geteeld in kassen waar het gemiddeld 18 graden is. Dit is lager dan de kastemperatuur van de gemiddelde snijbloem. Daarnaast kan het blad- en steelafval in de kas blijven als meststof. Er wordt voor meer dan 90% gebruik gemaakt van biologische gewasbescherming. Herkenbaar bij de inkoop, omdat bijna alle kwekers MPS ABC (voornamelijk A) gecertificeerd zijn.

Promotie

Een sterke bloem en beschikbaar in alle kleuren, dat maakt de Alstroemeria tot een keuze voor elk moment. Met de nieuwe website www.everyalstroemeria.com bundelen alle kwekers en veredelaars hun krachten om aan afnemers te laten zien waar hun soorten toe in staat zijn. Toepassing, informatie, de vele soorten, kleuren en mogelijkheden zijn er te vinden. Omdat elk huis een bos Alstroemeria’s verdient!

Geniet van de presentatie op Plantion, neem een kijkje op onze socials en laat je verrassen door de vele kleuren. Wil je meer weten of met ons samenwerken? We horen het graag!