fbpx

Verkopen in de tijd van Corona

Auteur: Smeitink, eigenaar Smeitink Bloemen en Planten

Met Smeitink Bloemen en Planten staan wij op 13 markten in diverse steden. Sinds 1982 verkopen wij al prachtige en diverse bloemen en planten, welke ter plekke aan de kraam worden gemengd. Vanaf die beruchte dag 16 maart zaten we allemaal thuis. Alle 13 markten waren gesloten. Een enorme klap was dat. Dan ga je oplossingen bedenken, welke mogelijkheden er zijn. We hebben toen 2 pop-up winkels geopend, zodat er toch nog bloemen en planten verkocht konden worden. Mensen gingen de afgelopen tijd veel bloemen kopen voor anderen.

Ook hebben we nu 1 jaar een webshop: www.uwbloemenman.nl. Daarmee bezorgen we door heel Nederland. Door deze 2 extra pop-up winkels en drukte die toenam in de online bestellingen, konden wij gelukkig al ons personeel aan het werk houden. Zaterdags staan we momenteel met 20 mensen aan het werk op diverse markten. Elke dag hebben we 3 markten. Bij 1 daarvan staat mijn vader, bij de ander staat mijn broer en 3 keer in de week neem ik een markt voor mijn rekening. Zo wisselen we elkaar af. Alle inkoop doe ik zelf op de klok en KOA. Ook alles prijs ik zelf, want ik weet precies de inkoop prijs.

Mensen geven gelukkig nog steeds graag een bloemetje weg. Dat zal waarschijnlijk ook 1 van de redenen zijn dat de bloemen goed aan prijs zijn.