Over onsNieuwsVeelzijdig inkopen bij Plantion
31 januari 2022

Veelzijdig inkopen bij Plantion

Auteur: Gerard van Essen, projectleider De Kas Plantion

Plantion heeft haar marktplaats uitgebreid met De Kas, een showroom in mediterrane stijl voor binnen en buitenplanten. Het concept is vernieuwend: klanten doen wekelijks nieuwe inspiratie op én kunnen ter plekke bestellen via QR-codes. De Kas is gerealiseerd in een gedeelte van het Groencentrum. De Kas betekent een extra mogelijkheid om planten in te kopen bij Plantion, en biedt toegang tot een breed assortiment. In een mooi ingerichte ruimte kunnen bloemisten, tuincentra en andere klanten de producten ‘zien, ruiken en voelen’ en vervolgens direct bestellen via QR-codes. In de webshop (Plantion Digitale Marktplaats) ziet de klant of het product realtime op voorraad is. Als een besteld product in De Kas staat, word de order door onze logistieke dienst verzameld en gelijk uitgeleverd op verlaadnummer.  Bestellen is uitsluitend mogelijk via de webshop (PDM).

Mediterrane sfeer
Over de indeling en inrichting van De Kas hebben wij goed nagedacht. Achterin de ruimte wordt het actuele aanbod gepresenteerd in een stijlvolle ‘inspiratiekas’. Daarvoor staan Deense karren opgesteld met vooruitgeschoven voorraad van de betreffende kwekers, met QR-codes. In De Kas zullen veelal wat grotere en exclusievere soorten te zien zijn, aangevuld met producten die passen bij de tijd van het jaar. De mediterrane sfeer, een zitgelegenheid met goede koffie en de persoonlijke begeleiding door een Plantion-medewerker maken De Kas tot een inspirerende plek.

Klantervaringen
Het innovatieve concept van een fysieke toonzaal met online bestelmogelijkheid is samen met de plantenaanvoerders RM Plants en Vireõ ontwikkeld. In eerste instantie biedt Plantion hun assortiment aan in De Kas. Op basis van klantervaringen, zullen producten van andere kwekers worden toegevoegd. Kopers ervaren een mooie inspirerende kas, waar in ze direct kunnen zien, ruiken, voelen en bestellen. Ook is het mogelijk om vanaf vrijdagmiddag 17:00 nieuw binnengekomen planten voor maandag te bestellen via PDM `De Kas`. Deze worden dan maandagochtend uitgeleverd.

Plantion bied kwekers en kopers doormiddel van `De Kas` een mooie extra in/verkoop mogelijkheid.

Kom langs en ervaar deze nieuwe dienst van Plantion in Groencentrum Plantion. De koffie staat klaar!