fbpx

Veconet trotse online partner van Plantion

Auteur: Jelle van Vliet, Concept designer Veconet

Reclamebureau Veconet is al jaren de vaste partner voor het online gedeelte van Plantion. Al sinds 2010 werken we met veel plezier voor Plantion. Ongeveer drie jaar geleden hebben we met ons team een compleet nieuwe website ontwikkeld, waarbij het ontwerp en de back-end op maat gemaakt is. Tevens is Veconet verantwoordelijk voor de technische realisatie van kleurrijkeverhalen.nl. Een campagne-website gericht op consumenten.

Website als interactief belevingsplatform
De huidige website is gebruiksvriendelijk voor alle partijen, zowel de kopers als de aanvoerders. In het verleden stuurden kopers een bestelformulier met de fax. Dit is met een digitaal formulier nu veel sneller en efficiënter. Ook is informatie makkelijk te vinden voor de verschillende doelgroepen. De website is opnieuw ontworpen en heeft een fris uiterlijk gekregen. De back-end (achterkant) van de website is volledig op maat gemaakt. Daardoor kan Plantion de website eenvoudig zelf bijhouden. Voor beide partijen was het een succesvol traject. We hadden regelmatig contact over de invulling van de website. De website functioneert optimaal en nog vrijwel iedere maand bouwen we de website verder uit met nieuwe vraagstukken.

Online trends volgens Jelle
Het jaar is alweer bijna voorbij en ik zie op online gebied verschillende trends in het steeds veranderende online landschap. Een ontwikkeling die we onder andere zien is dat een website meer beleving krijgt. Dit kan door middel van beeld en video zijn, waar in het verleden tekst de boventoon had. De website heeft ook meer interactie gekregen. Met onder meer de social-wall krijgt elke bezoeker in één overzicht de laatste berichten op de social media kanalen van Plantion te zien. Ook is er een blogpagina bijgekomen, waarop actuele informatie en trends gedeeld worden, onder andere dit verhaal. Veconet speelt in op wat de gebruiker van een website nodig heeft, dat is onze kracht.