fbpx

VBW en Plantion: samen het beste voor met de bloemist!

Auteur: Marco Maasse, directeur VBW

VBW, brancheorganisatie voor de bloemist, en Plantion hebben onlangs nadrukkelijk uitgesproken dat het de hoogste prioriteit is om bloemisten echt te ondersteunen en toekomst te geven. Beide partijen hebben dezelfde visie en kernambitie en hebben activiteiten die elkaar enorm goed aanvullen. Daarom ondertekenden Plantion en VBW december 2018 de strategische samenwerkingsovereenkomst. Het goede en misschien ook wel unieke is, dat deze samenwerking alleen maar winnaars kent, maar de grootste winnaar is de bloemist. Voor huidige en toekomstige bloemist-kopers bij Plantion betaalt Plantion de rekening van het lidmaatschap van VBW. Dat scheelt per jaar ruim € 540,–, en dat is mooi meegenomen. Belangrijker is dat alle bloemist-kopers van Plantion de ondersteuning van VBW krijgen aangeboden. Graag willen we hier STAP uitlichten.

Met STAP, Strategische Analyse en Plan, krijgt de bloemist een unieke analyse van zijn lokale markt, de consument en zijn bedrijf. Mysteryshoppers geven een mening hoe zij de klantbehandeling bij de bloemist ervaren, we geven inzicht in lokale consumentensegmenten en kansen in de lokale en regionale markt en met de bloemist gaan we de diepte in hoe zijn bedrijf ervoor staat. In vrijwel alle situaties leidt STAP tot punten van verdere ontwikkeling en nieuwe kansen, waarbij VBW en Plantion samen een aanvullend programma hebben en samen zullen ontwikkelen. Plantion is goed in het product, assortiment, kwaliteit en draagt bij aan een gezonde bruto marge. VBW biedt mogelijkheden op gebied van ondernemerschap, bedrijfsvoering, ontwikkeling van het vak, goed werkgeverschap en vakonderwijs. Tal van trainingen, diensten, ledenservices, goede informatie, leuke events en niet te vergeten algemene lobby in m.n. Den Haag zijn nu al beschikbaar. En dat zal nog verder ontwikkeld worden door VBW en Plantion samen.

Ervaring bij een groot aantal bloemisten in het afgelopen jaar leert dat STAP en het vervolgprogramma leidt tot omzetgroei en procenten rendementsverbetering. En dat kan door de samenwerking met Plantion alleen maar meer en beter worden.

VBW is daarom enorm blij met deze mooie samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat we vanuit deze samenwerking nog veel meer kunnen gaan betekenen voor de individuele en gezamenlijke bloemist. Graag willen we daarom alle bij Plantion kopende bloemisten op korte termijn ontmoeten, om vanuit deze kennismaking de focus direct te leggen op verdere ontwikkeling en verbetering van het ondernemersrendement. Onze relatiebeheerders zullen alle bloemisten persoonlijk benaderen. En als je als ondernemer niet kan wachten tot deze eerste afspraak, zoek dan even contact met ons (tel 0318-527568 of info@vbw.nu) of kijk alvast op onze website www.vbw.nu .