fbpx

Van Greenlovers voor Greenlovers

Auteur: Liesbeth Jansen, Marketing en Communicatie Plantion

Vlak na de lancering van Taste the Green sloeg het coronavirus toe. Afgelopen zomer hebben wij hard gewerkt aan een herstart, bloemisten klaargestoomd en influencers betrokken. Vol motivatie gaan wij door, want Taste the Green is, vooral in deze tijd, zeer geschikt om je online zichtbaarheid te vergroten. Met Taste the Green wil Plantion haar inkopers helpen online sterker te worden, zodat we de leegstand in de winkelstraat tegen kunnen gaan en we over 10 jaar nog steeds veel vakbloemisten hebben in Nederland.

Diversiteit
Het leuke aan Taste the Green is dat het voor elk wat wils is. Dit geldt voor zowel de winkel, influencer als consument. Wij werken veel samen met bloemisten, maar ook met tuincentra. Elk blinken zij uit in hun eigen stijl. Winkels hebben wij gekoppeld aan een influencer bij hen in de buurt. Ook zij hebben een uitgesproken woonstijl, waarin groenproducten uitstekend tot hun recht komen. Consumenten kunnen hun weg vinden tussen de blog doordat deze zijn onderverdeeld in categorieën.

Stijlen
De categorieën zijn gebaseerd op de woonstijlen van de influencers. Wanneer de blog geschreven wordt, kiest de influencer de bijbehorende stijl. Consumenten kunnen filteren op de stijlen: klassiek, botanisch, landelijk, scandinavisch, bohemien, design, romantisch en industrieel. Ben je geïnteresseerd in alle stijlen? Dan vind je op de hoofdpagina de laatst geplaatste blog bovenaan. 

Blogs
Wekelijks worden er nieuwe blogs online geplaatst. Laat je elke keer weer verrassen door een nieuw verhaal en nieuwe inspiratie. Blogs variëren van Do It Yourself tot style tips en van seizoensgebonden tot bijzondere producten. Elke blog is voorzien van inspirerende foto’s, welke je ook terugvindt op onze Instagram.

Volgers
Dagelijks worden de blogs op Taste the Green bekeken. Momenteel zijn er 240 consumenten bij ons aangesloten. In het voorjaar van 2021, afhankelijk van de situatie op dat moment, zal dit bereik vergroot worden door middel van een consumentencampagne. Winkeliers wie uitgeroepen zijn tot ambassadeur van Taste the Green, krijgen dan de kans hun winkel online te promoten met Facebook advertenties.

Voor vragen over Taste the Green kun je contact opnemen via info@tastethegreen.nl.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de blogs op www.tastethegreen.nl en volg ons op Instagram. Met #tastethegreen zetten we samen vakbloemisten op de kaart!