fbpx

Stagiair bij Plantion

Auteur: Jannes Ermers, Stagiair Marketing en Communicatie bij Plantion

In februari ben ik hier begonnen als stagiair op de Marketing en Communicatieafdeling van Plantion en dat bevalt me prima. Als je me aan het begin van mijn opleiding had verteld dat ik stage zou gaan lopen bij een bloemenveiling, had ik je voor gek verklaard. Maar om door te blijven ontwikkelen, moet je uit je comfortzone stappen en dat heb ik gedaan. In de eerste weken werd mij en de andere stagiairs van de andere afdelingen het gehele bedrijf getoond. In twee weken tijd werd het duidelijk hoe een bloem of een plantje vanaf de kweker naar de koper kwam, een uitgebreid proces en interessant om te zien.

“Plantion investeert ontzettend veel in haar stagiairs”

Iets wat mij gelijk duidelijk werd tijdens deze rondleiding is dat iedereen enorm vriendelijk is en dat de deur van het kantoor (bijna) altijd openstaat om een vraag te stellen. Iedereen doet ontzettend zijn best om ervoor te zorgen dat je je op je plaats voelt. Dit vond ik prettig en het maakt iedere werkdag weer leuk. Ondanks dat ik wel eerder een bijbaantje heb gehad is dit voor mij mijn eerste full-time werkervaring en het was best wel even wennen om bijna 40 uur in een week te werken. Daarnaast ben ik ook nog eens drie uur per dag onderweg omdat ik niet uit de buurt kom, maar als je aan het einde van de dag de waardering ziet die men hier voor elkaar heeft dan is dat het allemaal waard.

Maar wat doe ik nu zoal op de Marketing en Communicatieafdeling? Mijn voornamelijkste bezigheden zijn het onderhouden van onze sociale media kanalen, het opmaken van nieuwsbrieven en het schrijven van een aantal marketingplannen. Wat ik persoonlijk het leukst vind is het marketing-aspect. Een strategie verzinnen voor een bepaalde bloem of plant, hier vervolgens een positionering aan koppelen en vervolgens een concept verzinnen om er een campagne aan te koppelen, dat is waar ik het meeste plezier uit haal.

Ik loop hier stage tot en met 28 juni en met de lente vlak voor de deur ziet het er naar uit dat er iedere dag wel weer iets nieuws te leren valt.