Over onsNieuwsRevolutie in de digitale handel bloemen en planten
2 maart 2022

Revolutie in de digitale handel bloemen en planten

Auteur: Paul Heijmink, productfotograaf Plantion

Binnen afzienbare tijd zal het Kopen Op Afstand, zonder het product zelf te kunnen zien, ruiken en voelen, geen bijrol, maar een hoofdrol gaan spelen.

ALV en regiobijeenkomst

Recentelijk vonden de Algemene Ledenvergadering bij Plantion en de Regiobijeenkomst in het Westland plaats. Op beide locaties zijn de plannen voor de middellangetermijn toegelicht. Een onderwerp die als een rode draad door de plannen en de verwachtingen voor de toekomst loopt, is, naast het fysieke veilen, de revolutie in de digitale handel in bloemen en planten.

Passie voor fotografie

Zoals een aantal lezers zullen weten, is één van mijn grote passies, het fotograferen van bloemen. Iets wat ik, naast mijn werk op de veiling, op freelance-basis doe voor een aantal prachtige bedrijven in de sector. Een goed en betrouwbaar beeld van een product is essentieel voor het realiseren van een optimale prijs.

Bij zowel het klokaanbod, als Klok Voorverkoop en de digitale marktplaats (PDM), kijk ik met meer dan gemiddelde interesse naar het beeld dat wordt getoond. In veel gevallen is daar verbetering mogelijk. Niet alleen door technische ingrepen zoals betere verlichting, maar ook door meer aandacht te besteden zijn de beelden te verbeteren. Dit geldt zeker niet alleen voor kleine bedrijven, maar ook bij grote bedrijven. De foto’s zijn bijzaak, maar moeten een grotere rol krijgen.

Nieuwe Functie

Na een lange tijd gewerkt te hebben bij Groencentrum Plantion, ben ik per 1 januari 2022 werkzaam als productfotograaf bij afdeling Commercie. Met deze functie ondersteun ik aanvoerders en inkopers van Plantion in het maken van goede en verzorgde productfoto’s om op die manier de verkoop te stimuleren

Heeft u behoefte aan hulp daarbij, schroom niet om contact op te nemen. Ik overleg dan graag hoe we hier samen verbetering in kunnen aanbrengen.