fbpx

Planten zonder plastic: go for it!

Graag ook op de winkelvloer…..

Auteur: Concept Factory

Het gonst in de sierteeltsector: die enorme berg plastic die we met z’n allen veroorzaken is niet meer van deze tijd. Er moet iets gebeuren. Het terugdringen van het plasticgebruik is steeds vaker onderwerp van rapporten en bijeenkomsten. Er is onlangs zelfs een Plastic Pact afgesloten. En nu?

De consument staat wel open voor duurzame, plasticvrije verpakkingen: want wie wil er nog bijdragen aan de plasticsoep? En gelukkig zijn er steeds meer kwekers die hun nek uitsteken en zero-plastic-verpakkingen ontwikkelen. Zo ook een van onze klanten: Kwekerij Wouters met hun tuinplantenconcept Friendlies.

Bij Friendlies is de plastic verpakking van het perkgoed vervangen door een ecologisch papieren jasje, dat na het planten wordt opgenomen door de natuur. Dat levert de consument een kleurrijke tuin op – zonder plastic afval – én een goed gevoel over de tuin, omgeving en zichzelf.
Ook in de potterie zien we eco-vriendelijke initiatieven, zoals Fibrics van de GoodsFactory. Dit is een collectie sierpotten gemaakt van bamboevezels en agrarisch restafval. Kortom, frisse en nieuwe verkoopconcepten waarmee een retailer zich duurzaam kan onderscheiden.

Plasticvrij is dus een realistische optie. En wij worden daar heel blij van! Toch gaat er ergens iets mis. Terwijl we met z’n allen roepen dat we duurzamer willen zijn, zien we duurzame initiatieven maar mondjesmaat terug op de winkelvloer. Dat doet ons denken aan goede voornemens; je wilt wel meer gaan sporten, maar er is iets nodig om het ook daadwerkelijk te gaan doen.

En wat helpt dan? Een fijne personal trainer die ervoor zorgt dat je je sportschoenen aantrekt en in actie komt! Samen kunnen we achterhalen wat er nodig is om in beweging te komen. Wat houdt je als retailer of handelaar tegen om te kiezen voor plasticvrije alternatieven zoals bijvoorbeeld het tuinplantenconcept Friendlies van kwekerij Wouters of een Fibrics sierpot van de GoodsFactory? Vertel het ons. Wat moet er gebeuren om echt te kiezen voor planten zonder plastic. Wie durft deze weg samen met ons in te slaan? Just move!