fbpx

Online het klokaanbod dagelijks bekijken

Auteur: Eva Asijee, medewerker Plantion

Het kunnen zien, voelen en ruiken ofwel: het schouwen van bloemen en planten is erg belangrijk voor klanten van Plantion. Vandaag de dag gebeurt dit vooral nog fysiek. Voorafgaand aan de veiling lopen de kopers ‘door’ het klokaanbod heen, om te kijken wat er staat en om een inschatting te maken van wat er gekocht gaat worden. Echter, klanten willen naast de fysieke klok ook steeds meer digitaal inkopen en daarnaast wil Plantion ook klanten kunnen bedienen die verder van de marktplaats af gevestigd zijn, zoals Duitsland, België en op termijn in heel West-Europa.

Om aan die vraag te kunnen gaan voldoen is er hard gewerkt aan de mogelijkheid om het klokaanbod naast fysiek ook digitaal te kunnen bekijken. Ongeveer twee jaar geleden startte daarom het project ‘Schouwen versterken’. Voor het digitaal kunnen schouwen van klokaanbod, investeerde Plantion in twee professionele fotostraten, één voor bloemen en één voor planten. Daarnaast werd er gewerkt aan een digitale catalogus waar het dagelijkse klokaanbod te zien is.

Op 16 oktober 2019 was dan eindelijk het moment daar. Samen met de lancering van de nieuwe PDM, werd ‘Klokaanbod’ gelanceerd. Dit is een digitale catalogus met alles wat er op de betreffende dag voor de klok komt. Deze digitale catalogus wordt dagelijks samengesteld via de twee ‘fotostraten’ waar de aangevoerde producten voor de klok doorheen gaan, waarbij er van iedere te veilen partij een foto wordt gemaakt. Kopers die de nieuwe functionaliteit willen gebruiken, loggen in op de PDM en klikken op ‘Klokaanbod’. Ze zien dan representatieve foto’s in hoge resolutie van alle bloemen en planten die bij het eerstvolgende veilmoment worden aangeboden.

Om van alle partijen een actuele en representatieve foto te kunnen maken is het belangrijk dat dit project nu nog verder uitgewerkt wordt. De aankomende tijd zal dan ook in het teken staan van het verbeteren van o.a. het logistieke proces, de presentatie van het beeldmateriaal en te evalueren welke zaken er mogelijk nog beter kunnen.

Mocht u vragen, opmerkingen of interesse hebben in het digitale kijk- en verkoopplatform van Plantion neem dan contact op via onderstaande gegevens:
0318-661755 of via pdm@plantion.nl.