fbpx

Nieuw: de Marginpar Mix, alleen op Plantion

Auteur: Werner van Sprang, Quality Assurance Manager Marginpar

Marginpar introduceert sinds kort de Marginpar Mix op Plantion. Fusten gevuld met niet één, maar tussen de 4 en 6 variëteiten.

Wat is de Marginpar Mix?
De Marginpar mix is een bijzonder project, dat zijn oorsprong kent uit onze ‘leftovers’, onze restanten. Hiermee gaan we verspilling tegen én verzamelen we tegelijkertijd in voor een goed doel.

Hoe komt Marginpar aan restanten?
Marginpar kweekt haar bloemen bij 15 verschillende kwekerijen, verdeeld over vier Afrikaanse landen. De bloemen komen bij ons binnen in dozen, waarna we ze in Aalsmeer uitpakken en verwerken. We houden vast aan bepaalde aantallen per fust, waardoor we geregeld enkele bosjes bloemen over hebben. Aangezien we een flink volume hebben, met meer dan 100 variëteiten, lopen die ‘leftovers’ soms best op. Voorheen konden de bloemen nergens heen, maar met de Marginpar Mix kunnen we er toch kopers blij mee maken.

Hoe ziet de mix eruit?
In elk fust zitten vier, vijf of zes variëteiten met een lengte van 60cm. Er zitten minimaal 80 stelen in, en maximaal 100. Afhankelijk van de soorten die erin zitten en hoe die gebost worden. De mix wordt op dezelfde dag verwerkt als alle andere partijen die worden aangeboden, er zit geen verschil in kwaliteit. We letten er goed op dat er in elk fust een evenredige mix zit van zowel kleuren als hoger en lager geprijsde producten. Originals worden gecombineerd met Seasonals, en ook de Specials worden erin verwerkt. Extra leuk voor de kopers op Plantion is dat er op deze manier variëteiten uit ons assortiment worden aangeboden die daar normaal niet voor de klok komen. Zoals de Scabiosa Scoop® serie, of exclusievere Clematis Amazing® soorten.

Waarom biedt Marginpar ze alleen aan op Plantion?
Op Plantion kan de koper de bloemen in het echt zien, en niet enkel digitaal. Dat is juist belangrijk bij zo’n mix, dat de koper zelf kan zien wat er in zijn mandje zit. Elk fust is anders, en het aanbod verschilt per keer. Ideaal voor bijvoorbeeld een kleinere bloemist vanwege de kleinere hoeveelheden per soort.

Wat gebeurt er met de opbrengst?
De opbrengst komt ten goede aan sociale duurzame projecten in de lokale gemeenschappen rondom de kwekerijen in Afrika. Het aanleggen van klaslokalen, creëren van plekken waar men schoon drinkwater kan tappen of bijvoorbeeld het onderhoud van lokale wegen. De opbrengst van de Marginpar Mix zal aan het einde van elk jaar worden verdeeld over verschillende duurzame projecten.

Specificaties
De Marginpar Mix wordt aangeboden op woensdag en vrijdag, onder ‘snijbloemen overige’ met fustcode 577.