fbpx

Meet & Greet met Moerman Lilium

Auteur: Marianne Stolze, Verkoopster bij Moerman Lilium

Woensdag 1 juli was ik bij Plantion op bezoek. In het restaurant was een mooie presentatie opgebouwd met 5 soorten dubbelbloemige lelies. Tijdens de klokpauze en na afloop van de klok heb ik met verschillende kopers gesproken. Het is hier gemoedelijk, dat is fijn. In ons enthousiasme heb ik Plantion uitgenodigd eens in de kwekerij langs te komen.

Moerman Lilium is een lelie kwekerij uit het Westland. Het is een familiebedrijf wat al vijftig jaar bestaat. Sinds een aantal jaar voeren wij Roselily aan, bijzonder, want wij zijn één van de twee kwekers in Nederland die Roselily mogen aanvoeren.

De Roselily is een bijzondere soort lelie met veel pluspunten. De lelie is dubbelbloemig, licht geurend, niet giftig voor je huisdieren en stuifmeelvrij. Wat super handig is voor je hooikoorts en je houd je kleding schoon. Moerman Lilium oogst de Roselily rijper zodat alle bloemen mooi uitkomen. Ter bescherming van de rijpere bloemen worden deze ingepakt met een netje. Hiernaast hebben we een MPS keurmerk voor duurzaamheid en wordt er zoveel mogelijk biologisch geteeld.

Ook zijn we aangesloten bij Decorum, een vereniging van speciaal geselecteerde en gepassioneerde planten- en bloemen kwekers. Via Decorum hebben wij een groot netwerk, verkoopondersteuning en bezoeken we gezamenlijke beurzen.

Het hele jaar door voeren we soorten lelies aan. We zijn op maandag, woensdag en vrijdag te vinden bij Plantion. Aan het einde van mijn bezoek kwamen gemengde fusten ter sprake. Goed om een keer te testen. Vorige week zijn we er al mee begonnen, dus houdt het in de gaten!