Over onsNieuwsLente in Bloemenpark Appeltern
18 maart 2024

Lente in Bloemenpark Appeltern

De lente is begonnen en Bloemenpark Appeltern heeft haar poort geopend voor een bloeiend tuinseizoen. De afgelopen wintermaanden zijn veel vernieuwingen doorgevoerd. Dit jaar is er nog meer aandacht voor de verschillende tuinseizoenen en zijn er nieuwe ontwerpen met nog meer kleur. Zo is Bloemenpark Appeltern steeds meer een prachtige showtuin waar iedereen van kan genieten.

Deze veranderingen brengen meer beleving bij de bezoekers. Men wil steeds meer genieten van de natuur en tuinen én er een heerlijke dag op uit. Het park is daar dit jaar nog meer op ingericht, door de toevoeging van veel kleur en beleving. Een deel van de tuinen heeft plaatsgemaakt voor enorme bloemenborders. Om elke hoek aan de hoofdroute wordt de bezoeker verrast en worden er steeds meer Wow-plekken gecreëerd.

Lente in Bloemenpark Appeltern

Natuurlijk zijn de modeltuinen gebleven met hun de indrukwekkende doorkijkjes en prachtige waterpartijen. Er zijn romantische tuinen, natuurlijke of juist moderne. De tuinen in steeds weer nieuwe sferen zijn een bron van informatie en inspiratie op het gebied van tuinen en (duurzaam) tuinieren. Momenteel wordt er een nieuw rosarium aangelegd, dat de komende maanden uitgroeit tot een geurend en kleurig rozenparadijs.

Een deel van de vernieuwingen is tot stand gekomen in samenwerking met nieuwe partners. Inmiddels zijn er zo’n 200 groenpartners, waaronder veel gespecialiseerde kwekers, aan Bloemenpark Appeltern verbonden. Nederland is wereldberoemd als bloemenland en in het park showen zij hun mooiste bomen, struiken en planten.

Afgelopen jaar is speciaal voor kinderen de grote natuurlijke speeltuin op ‘Adventure Island’ uitgebreid met een heus vliegtuig. Daar ontdekken zij al spelend de natuur en leren over alles wat leeft in hun eigen tuin.

De lente is begonnen en het is nu al een groot Lentefeest met duizenden tulpen en narcissen in knallende kleuren en fleurige bloembedden met anemonen en krokusjes. De bloeiende bloesembomen en het frisse groen maken het voorjaar compleet. Bloemenpark Appeltern is dagelijks geopend voor iedereen die van de bloeiende lente wil komen genieten.