Over onsNieuwsIk vier Vrouwendag!
8 maart 2022

Ik vier Vrouwendag!

Auteur: Marjo Allagul, stagiair Marketing & Communicatie Plantion

Het is vandaag internationale Vrouwendag. Deze dag staat in teken voor strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit. In vele landen wordt dit groots gevierd, zoals in Rusland. Mijn achtergrond is Russisch omdat mijn moeder daar oorspronkelijk vandaan komt.

De beleving van mijn moeder
“In Rusland wordt dit groot gevierd, elke vrouw die krijgt een bloem, het maakt niet uit welke bloem. Overal waar je bent krijg je van een man een bloem. Mensen zijn op deze dag ook vrij omdat het een groot feestdag is, er worden concerten gegeven, er worden allerlei activiteiten uitgevoerd en restaurants zitten bomvol. Het is een dag om niet te vergeten!” Zo de woorden van mijn moeder. Thuis maak ik het zelf ook mee, ik krijg bloemen van de mannelijke familieleden en we gaan we altijd op Vrouwendag uit eten.

Niet bekend in Nederland
Jammer genoeg wordt deze feestdag niet gevierd in Nederland, terwijl er in de meeste landen daar wel aandacht voor is.

Verras jouw powervrouw!
Vrouwendag is een mooi moment om jouw powervrouw te laten zien wat zij betekent! Verras je moeder, oma, zus, nicht of vriendin met een mooi bosje bloemen om dit te vieren!