fbpx

Filmen tussen de bloemen

Auteur: Jordi Welschen, Beeldkracht

Het is woensdag 9 mei, vijf uur in de ochtend. Ik sta samen met mijn collega de camera op te bouwen tussen een zee van bloemen. Vandaag zijn wij vanuit Beeldkracht de hele dag aanwezig bij Plantion om een bedrijfsfilm te maken over het volledige proces van de bloemen en planten: van de aanvoer bij Plantion tot de verkoop aan de consument.

Er moet veel gefilmd worden, maar de medewerkers van Plantion werken allemaal fantastisch mee. De distributie, de veiling, het servicepunt, het groencentrum, het groothandelscentrum en zelfs de zonnepanelen en windmolens mochten wij vastleggen. Dankzij deze bijzondere locatie bevat de bedrijfsfilm niet alleen nuttige informatie, maar vertelt het beeld ook daadwerkelijk een verhaal met emotie en overtuiging.

In mijn werk als videograaf voor Beeldkracht maak ik films voor bedrijven en organisaties in alle denkbare sectoren. Van zorg tot onderwijs en van gemeentes tot ondernemers. Toch sprong deze dag bij Plantion er voor mij uit. Waarom? Het klinkt als een cliché, maar in het geval van Plantion is het echt waar: in dit bedrijf hangt een fantastische sfeer. Alle medewerkers vormen samen één grote familie waar wij voor een dag deel van uit mochten maken. Wij noemen onszelf als videografen graag de regisseurs van kippenvel. We zijn dagelijks op zoek naar beelden die je grijpen en niet meer loslaten; beeld dat je raakt. En dát hebben we bij Plantion zeker gevonden.

Bekijk hier de nieuwe bedrijfsvideo van Plantion