fbpx

Fijne feestdagen namens Plantion!

Auteurs: Peter Bakker en Guus van Logtestijn, Directie Plantion

2018 was qua weersomstandigheden een opvallend jaar. We hebben een lange en warme zomer gehad.
Ook Plantion ondervindt de nadelige effecten van de weersomstandigheden dit jaar, met een koud voorjaar en een warme en droge periode van maar liefst zestien weken. Des te meer is Plantion tevreden met de handhaving van de klokomzet op het niveau van 2017, met dank aan een goed laatste kwartaal. Dat de totale omzet van Plantion iets lager uitvalt (-2,3 procent), komt door een omzetdaling bij bemiddeling. Plantion houdt vast aan haar tarievenbeleid en dat betekent dat sommige klanten hun heil elders zoeken. In een groeiende markt ondervond het groencentrum van Plantion problemen om voldoende assortiment aan te trekken om aan de vraag te kunnen voldoen. De omzet uit digitale kanalen steeg opnieuw (+3,4 procent).

2018 is een jaar geweest waarin Plantion veel is gegroeid. Met de diverse MLTP-projecten hebben we een mooie koers gestart richting onze doelstelling ‘De bloemistenklok van West-Europa worden’.

Met een sjiek kerstdiner hebben we dit schitterende jaar mogen afsluiten met al onze medewerkers. Namens iedereen van Plantion wensen wij u fijne feestdagen en een kleurrijk 2019!