Over onsNieuwsEen bloeiende tuinbouw daar gaan we voor
10 juni 2024

Een bloeiende tuinbouw daar gaan we voor

Nick Hubers, Wethouder gemeente Lingewaard

In Nederland heeft de tuinbouw altijd een belangrijke rol gespeeld, economisch en in ons dagelijks leven. Onze visie vanuit de (regionale) tuinbouw is er één van groei en innovatie. We geloven in het potentieel van onze tuinbouwsector om te blijven floreren, letterlijk en figuurlijk. Door te investeren in moderne technologieën en duurzame initiatieven van ondernemers werken we samen om de tuinbouw verder te ontwikkelen en te versterken. Alleen dan kunnen we duurzaam de toekomst ingaan. Een bloeiende tuinbouw daar gaan we voor.

Een van de grootste uitdagingen waar we met elkaar voor staan, is de energietransitie. Binnen de sector zijn we ons bijzonder bewust van de noodzaak om over te stappen op alternatieve energiebronnen. Dat willen we ook om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit kan alleen door samen te werken en te vernieuwen. Ik waardeer alle ondernemers die hier op verschillende wijzen een bijdrage aan leveren. Voor jullie zijn innovaties op het gebied van energie(besparing), groeilicht en investeringen in vergroening en verduurzaming onderwerpen waar jullie elke dag mee bezig zijn.

In het bijzonder ben ik trots op de initiatieven van de ondernemers op en rondom NEXTgarden. De ondernemers combineren hier bestaande elementen van technologie en duurzaamheid, waardoor een uitbreiding op een bestaand warmtenet nu mogelijk is.

De ambitie om in de toekomst verschillende ondernemers en initiatieven een bijdrage te laten leveren aan het totale systeem is steeds meer een feit. Hierdoor werken we samen naar een energieneutraal NEXTgarden in 2030! We kijken naar economische aspecten en duurzaamheid, maar daarbij vergeten we niet hoe belangrijk gezondheid en geluk zijn. Daarom streven we ernaar om ontmoeting in groene ruimtes te koesteren en te bevorderen. De verschillende ondernemers beschikken over veel kennis die ze graag met inwoners willen delen. Hiervoor organiseren zij ontmoetingen in het groen, zodat iedereen kan genieten van en leren over de voordelen van een groene omgeving.

Al met al zie ik een sector met prachtige ondernemers. Tuinders die staan voor hun vak. Mensen die streven naar een evenwichtige ontwikkeling, waarbij de tuinbouwsector bijdraagt aan zowel economische groei als het welzijn van onze samenleving. Met hard werken, een sterke visie en gezamenlijke toewijding kunnen we deze doelen verwezenlijken en een duurzame toekomst voor onze regio verzekeren. Een bloeiende tuinbouw, daar gaan we voor! Dat levert een flinke dosis gezondheid en geluk voor jullie als ondernemers en voor de consument op. Tot ziens in het groen!