fbpx

Dillewijn Zwapak gaat voor duurzaam

Auteur: Norbert Albers, Dillewijn Zwapak.

Dillewijn Zwapak focust zich sterk op duurzaamheid zowel als het gaat om de eigen bedrijfsvoering als bij het samenstellen van het assortiment. Op 1 mei is er in Restaurant Plantion een Moederdag experience, waarbij Plantion in samenwerking met Dillewijn Zwapak de inkopers zal inspireren met duurzame verpakkingsmaterialen. Bent u er ook bij?

Begin februari 2019 betrok het bedrijf haar nieuwe hoofdkantoor en centrale magazijn in Amstelveen. Het energiezuinige gebouw ligt vol met zonnepanelen waarbij niet alleen het kantoor en magazijn van energie worden voorzien maar ook de elektrische bedrijfsauto’s. Voorheen beleverde Dillewijn Zwapak haar klanten vanuit 3 verschillende magazijnen wat veel korte en dus inefficiënte en milieuonvriendelijke ritten opleverde. Nu met een volledig geautomatiseerd en deels gerobotiseerd magazijn is die situatie gelukkig ten einde. Maar ook kleine aanpassingen zoals het terugdringen van papiergebruik door het invoeren van volledig digitale facturatie helpen om een steentje bij te dragen aan de vermindering van de belasting van het milieu.

De grootste winst voor het milieu valt natuurlijk te halen uit verduurzaming van het assortiment. Een van de eerste stappen die Dillewijn Zwapak heeft gezet is om zich te certificeren voor FSC en PEFC wat betekent dat wij het gebruik van papier uit speciaal daarvoor aangelegde productiebossen promoten. Wij stimuleren niet alleen onze klanten om papier te gebruiken dat een dergelijk label draagt, maar selecteren daar ook onze leveranciers op. Naast FSC en PEFC papier kijken we ook naar andere mogelijkheden om de hoeveelheid plastic die gebruikt wordt voor bijvoorbeeld hoezen en folievellen te verminderen, te denken valt dan aan dunnere folie, alternatieven voor plastic en CO2 compensatieprogramma’s. Dit vergt een gedegen voorbereiding en veel onderzoek en daarom heeft de organisatie zelfs besloten om een vacature voor een sustainability manager uit te zetten.

Meer informatie over Dillewijn Zwapak’s missie om onze wereld duurzamer te maken? Lees hier meer.