Over onsNieuwsDahlia’s wat zijn ze mooi ❤
17 november 2022

Dahlia’s wat zijn ze mooi ❤

Auteur: B&B Erve Hasselo ~ Monique ~

Toen ik het boeket van de week ophaalde bij Elbrink Groen en Bloem in Vorden kwam ophalen, werd ik helemaal blij! Er zaten prachtige dahlia’s in. Ik plaatste ze in de Suite voor de nieuwe gasten in onze  Bed & Breakfast Erve Hasselo. Als gast is het een warm welkom wanneer er verse bloemen in je kamer staan en dit keer dit boeket met kanjers van dahlia’s.

De dahlia vind haar oorsprong in Zuid Amerika en wel te verstaan in Mexico. Het is een knolgewas die de Azteken gebruikte als voedsel. In 1789 werd de dahlia arriveerde de dahlia in de koninklijke tuinen van Madrid, de knollen waren opgestuurd door directeur van de botanische tuin in Mexico. De toenmalige directeur van deze tuinen, gaf de plant haar huidige naam. Dit was de Zweedse botanicus Andreas Dahl, één van zijn naaste medewerkers en een leerling Linnaeus.

 Zoals je misschien wel weet zijn dahlia’s er in vele verschillende, kleuren, vormen en maten. Ze doen het heel goed in een boeket net als deze. Samen met chrysanten en kangaroepootjes (die van oorsprong uit Australië komen)creëer je een mooi boeket waarin elke bloem straalt.

Maar wat ook ontzettend leuk is om verschillende kleuren, vormen en formaten op een vaas te schikken, is echt het proberen waard.

Hoe hou je nu de dahlia het langste mooi op je vaas? Dahlia’s hebben een holle steel vul dus eerst de vaas met bloemen e voeg daarna pas het water toe. Wanneer e de holle steel direct in het water zet ontstaat er een luchtbel in de steel die de wateropname vermindert. Zorg ook altijd dat het blad van de dahlia niet het water raakt en plaats ze niet op een tochtige plek. Ververs het water regelmatig, zou kan de bloem wel een week shinen bij jou in huis.

Wil je nog meer inspiratie voor je interieur? Ga dan naar Taste the Green!