fbpx

Bloggen over bloemen

Auteur: Lisanne van de Klift, Instagram influencer en blogger op www.lisannevandeklift.nl.

Bloemen brengen leven in huis. Zo simpel is het. Wanneer ons huis bloemloos is, mis ik kleur en fleur. Of je het nou wilt of niet, je ogen worden altijd naar een mooi boeket toegetrokken. Bloemen zijn heerlijke blikvangers. Bloemen vertellen een verhaal.

Wekelijks haal ik verse bloemen in huis. Een bloemenwinkel is voor mij als een snoepwinkel. Door het samenstellen van een nieuw boeket kies ik bewust voor een bepaalde stijl. Soms ga ik voor het grote gebaar: een XL veldboeket of juist één grote tak. Soms moet het juist klein maar fijn zijn: met een vrolijke biedermeijer of door te kiezen voor een bosje van één en dezelfde soort.

Met bloemen kun je heel simpel de seizoenen in huis halen. Het ultieme binnen/buiten gevoel. Of het nu vriest dat het kraakt of de musjes van het dak vallen, de geur en de kleur van de dag vind je altijd bij ons op tafel. Of op tafel… het liefst zet ik bloemen door het hele huis heen!

Met bloemen haal je ook heel gemakkelijk bepaalde trends in huis. Denk maar eens aan kleur, soort, maar ook aan de manier waarop bloemen geschikt worden. Daarnaast ben ik dol op vazen (de kasten staan er hier thuis vol mee) en varieer er lustig mee op los in vorm, kleur en formaat.

Op mijn blog schrijf ik over wonen. Daarbij fotografeer ik mijn eigen beeldmateriaal. Het is echter zeldzaam wanneer er op een foto niet een heel mooi boeket of een toffe kamerplant staat, want ook die moeten voor mij aanwezig zijn in een huis waar geleefd wordt. Een kamerplant zorgt niet alleen voor een betere luchtvochtigheid in huis, maar zorgt ook voor karakter, gezelligheid en sfeer.

Toen ik benaderd werd om samen te gaan werken met Plantion, voelde ik geen enkele aarzeling. Sterker nog, ik juichte een dikke ja! Schrijven over bloemen en planten, deze producten zelf te stijlen en fotograferen en op die manier andere mensen te enthousiasmeren… daar word ik héél erg vrolijk van!

Lees hier de nieuwste blog van Lisanne in samenwerking met Plantion.