fbpx

B(l)oeiend spektakel!

Auteur: Joost Joling, Hoofd Bemiddelingsbureau Plantion

Bij ons in het dorp Lichtenvoorde wordt jaarlijks toegeleefd naar de tweede zondag van september. Imposante corsowagens trekken dan door de straten versierd met maar liefst 4 miljoen Dahlia’s in allerlei kleuren. Duizenden vrijwilligers werken hieraan mee. Het corso is het eindresultaat van bijna een jaar aan voorbereiding. Als het corso is geweest wordt er al weer aan een ontwerp voor het jaar erop gewerkt.

De jeugd wordt al vroeg bij het bloemencorso betrokken. Zij zijn de bouwers van de toekomst. Zo gaan klassen van de bassischolen bij een wagen helpen. Kinderen kunnen zelf een wagen bouwen; de Corsokids. Zo ontstaat de ‘corsokoorts’ al op jonge leeftijd.

Op de zondag van het corso worden de wagens de tent uitgereden. Altijd een bijzonder moment voor de bouwers. Het resultaat van een jaar is dan zichtbaar. Hier heb je met zijn allen naar toegewerkt. Alle wagens verzamelen zich vervolgens op een terrein waar ze worden gejureerd om vervolgens opgesteld te worden voor de grote optocht. Hét moment. Duizenden toeschouwers staan langs de straten om alle wagens te bewonderen. Iedereen even enthousiast over wat ze zien. Het hele dorp is trots.
Op maandagmorgen is de prijsuitreiking. Een spannend moment voor iedereen. Wie gaat er met de hoofdprijs vandoor? Het is spannend tot het laatste moment.

Het bloemencorso is een b(l)oeiend spektakel!