fbpx

Meet & Greet met Boer Jaap bij Plantion

Auteur: Jaap Vreeken (bekend van Boer zoekt Vrouw), Bouvardia-aanvoerder van Plantion

Vanmorgen was ik vanuit Rijsenhout al vroeg onderweg naar Plantion in Ede. Ik was uitgenodigd voor het Meeting Point na de klok om mijn verhaal te vertellen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf nog niet eerder bij Plantion ben geweest en realiseer me dat je, in de waan van de dag, soms gewoon te weinig tijd maakt voor dit soort zaken.

Bij binnenkomst werd mijn oog direct getrokken naar de presentatie van mijn Bouvardia’s, mooi verzorgd door de dames van Plantion. Mijn complimenten het stond er allemaal super bij. Met een kop koffie gekeken naar en uitleg gekregen over het verkoop proces. Na de klok was het mijn beurt om met de kopers in gesprek te gaan. Natuurlijk had ik ook gerekend op een paar kritische vragen, want mijn Bouvardia is op dit moment helaas niet beschikbaar op Plantion. Een goede gelegenheid dus om persoonlijk uit te leggen waardoor dit komt.

Bouvardia teel ik met struiken. Op deze manier kan ik optimaal gebruik maken van de natuurlijke kwaliteiten van de plant en krijg ik een stevig, houtachtig gewas. Bouvardia is een plant die eigenlijk op commando in bloei komt en daardoor is jaarrond productie mogelijk. Elke 10-12 weken kan ik van een plant oogsten, maar in de winter groeit het ondanks belichten allemaal veel trager, hoe graag ik dit anders zou zien. Elke kunstgreep zie je direct terug in een mindere kwaliteit en dat is iets waar ik als kweker geen concessies aan wil doen.

De afgelopen maanden zijn koud en nat geweest en het aantal zonuren was veel minder dan normaal. Dit zie je direct terug in een lage productie van het gewas, met als gevolg dat ik helaas niet aan de vraag kan voldoen. Ook een aantal van mijn vaste klanten heb ik moeten teleurstellen, wat natuurlijk heel frustrerend is. Gelukkig komt het einde van de winter weer in zicht en over drie weken zijn mijn Bouvardia’s ook weer op Plantion beschikbaar.

Het was goed om de kopers op Plantion te spreken, ik heb veel positieve reacties gehoord en feedback gekregen. Daar kan je als kweker wat mee. Daarnaast is zo’n Meet & Greet ook heel goed om informatie over je product te geven. Met het warme onthaal en alle aandacht voor de kweker en zijn product ben ik blij dat ik vanmorgen de moeite heb genomen om naar Ede te rijden.

Graag geef ik hieronder nog een paar tips om langer van Bouvardia te genieten:

• Bouvardia kan absoluut niet zonder (universeel) snijbloemen voeding, ook als het water in de vaas wordt ververst is voeding nodig.

• De ideale keten en bewaartemperatuur is tussen 5 – 8 graden Celsius.

• Bouvardia heeft een hekel aan grote temperatuur schommelingen. Bewaar Bouvardia of in de koeling of in de winkel.

• Laat het gekochte product in de winkel even acclimatiseren in de originele hoes.

• Zet Bouvardia niet op de tocht of in de volle zon.

• Het blad verdampt veel, hou daarom het waterniveau in de vaas goed in de gaten.

Bekijk hier de video van de Meet & Greet