fbpx
Naar beneden Naar boven

Het contact tussen
kweker en koper

Bemiddelingsbureau

Bij bemiddeling legt Plantion rechtstreeks contact tussen kweker en koper. Ideaal voor u (als kweker) want zo weet u precies wat u kunt leveren en voor welke prijs. Zo bent u niet afhankelijk van de prijzen op de klok. U weet van tevoren waar u aan toe bent en kunt hier dus gemakkelijk rekening mee houden. Plantion verzorgt ook de betaling, als aanvoerder loopt u geen financieel risico.

Het verhandelen van uw producten tegen een optimale prijs. Dat is de kernactiviteit van Plantion. Daar hebben we de veilingklok voor, maar daarnaast ook een bemiddelingsbureau, een groencentrum, de Plantion Digitale Marktplaats met klokvoorverkoop en een groothandelscentrum.

Als u aanvoerder bij Plantion wilt worden, kan dat op verschillende manieren. U kunt volwaardig lid worden van de coöperatie. Maar ook is het mogelijk om zaken te doen met Plantion als gastlid, buitenlandse zender of losse zender.

Indien u producten aanvoert op Plantion, is het erg belangrijk dat u zorgvuldig doorgeeft wat u precies levert. Dat geldt voor producten voor de klokveiling maar ook voor bemiddeling en de digitale verkoopmogelijkheden. U kunt de aanvoerinformatie op verschillende manieren doorgeven: een elektronische aanvoerbrief (EAB), op de marktplaats zelf of telefonisch bij onze medewerkers van de receptie.

Doelgroep / werkgebied
Plantion bemiddelt tussen kwekers en kopers in Nederland en ver daarbuiten. Deels gebeurt dat met producten die op de klokveiling worden aangeboden, deels legt Plantion rechtstreeks het contact tussen kweker en koper.

Van oudsher doet Plantion veel zaken met producenten in Israël, de laatste jaren ook met Europese en Afrikaanse landen. Plantion koppelt deze buitenlandse producenten aan groothandelaars en exportbedrijven die op hun beurt supermarkten en tuincentra bedienen in Nederland, Duitsland en Scandinavië.

Door deze internationalisering heeft het bemiddelen een belangrijke plaats ingenomen in de bedrijfsvoering van Plantion.

Download hier het informatieboekje

Benieuwd wat bemiddeling voor u kan doen?

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over bemiddeling? Neem dan contact op met het bemiddelingsbureau via klantenservice@plantion.nl of bel +31 318 66 17 70 voor meer informatie.

Joost Joling

Hoofd BB Planten
(+31) 0318 - 66 17 59
JoostJoling@Plantion.nl

Joost Joling

(+31) 0318 - 66 17 59
JoostJoling@Plantion.nl