fbpx

verbindend in assortiment

Klok

De veilingklok is de ziel van Plantion. Vijf dagen in de week, ’s ochtends om zes uur beginnen drie grote veilingklokken te draaien. Met een druk op de knop kopen bloemisten de partij bloemen of planten die ze willen hebben. Het werkt net zoals op een gewone veiling: als er veel vraag is, zijn de prijzen hoog, als er weinig vraag is, zijn de prijzen laag. Plantion zorgt ervoor dat er elke dag een mooi assortiment snijbloemen, kamer- en tuinplanten van hoge kwaliteit ‘voor de klok’ komt.

Na afloop van het veilen zorgen onze medewerkers ervoor dat de bloemisten snel met hun aankopen weer huiswaarts kunnen. De distributietijd is maximaal één uur na einde veilen.

Bekijk hier waarom kwekers bij ons aanvoeren:

Een veildag

  1. Informatie van aanvoerders komt binnen via de elektronische aanvoerbrief (EAB).
  2. Vervoerders en aanvoerders brengen hun bloemen en planten naar de veiling.
  3. Producten worden op ladingdragers klaargezet voor de veiling.
  4. Aanvoerbegeleiders van Plantion keuren de producten op kwaliteit.
  5. Om 06.00 uur start het veilen op de klok volgens het afmijnsysteem.
  6. Distributiemedewerkers verdelen geveilde producten over de inkopers.
  7. De aanvoerders bekijken op internet de opbrengst van hun producten.
  8. Kopers brengen gekochte producten naar hun klanten en winkels.
  9. Plantion stuurt facturen naar kopers en dagafschriften naar aanvoerders.
  10. De aanvoerbegeleider adviseert aanvoerders over de aanvoer van de volgende dag.

Aanvoeren

Het verhandelen van uw producten tegen een optimale prijs. Dat is de kernactiviteit van Plantion. Daar hebben we de veilingklok voor, maar daarnaast ook een bemiddelingsbureau, een groencentrum, de Plantion Digitale Marktplaats met ook een klokvoorverkoop en een groothandelscentrum.

Als u bloemen of planten kweekt en aanvoerder bij Plantion wilt worden, kan dat op verschillende manieren. U kunt natuurlijk volwaardig lid worden van de coöperatie. Maar ook is het mogelijk om zaken te doen met Plantion als gastlid, buitenlandse zender of losse zender.

Indien u inderdaad producten gaat aanvoeren op Plantion, is het erg belangrijk dat u zorgvuldig doorgeeft wat u precies aanvoert. Dat geldt voor producten voor de klokveiling maar ook voor bemiddeling en de digitale verkoopmogelijkheden. U kunt de aanvoerinformatie op verschillende manieren doorgeven: een elektronische aanvoerbrief (EAB), op de marktplaats zelf of telefonisch bij onze medewerkers van de receptie.

Klok Voorverkoop

Producten voor Klok Voorverkoop worden door de aanvoerder aangeboden om in te kopen voor het veilen. De kweker geeft hiervoor een vaste prijs mee. 50% van de producten die hij aanvoert bij Plantion mag hij beschikbaar stellen voor Klok Voorverkoop. De rest van de producten worden geveild.

Het klok aanbod is een catalogus met alle producten die de volgende werkdag geveild zullen worden. Hier zijn de aantallen van de producten die voor Klok Voorverkoop beschikbaar zijn en van de producten die geveild zullen worden zichtbaar. Klok Voorverkoop wordt getoond met prijs en is voor het veilproces, in te kopen via Klok Voorverkoop.

De Klok Voorverkoop module kunt u aanvragen via Gerrit Kremer (gerritkremer@plantion.nl).

Producten lossen bij Plantion

Op de veildagen kan er uiterlijk tot 04.00 uur gelost worden. Regelmatig wordt er later gelost waardoor vervolgprocessen niet tijdig gereed zijn. Ladingdragers komen dan niet in de juiste veilgroep of later onder de klok. Dit kan negatieve invloed op de prijsvorming hebben. Plantion gaat laatkomers aanspreken en zal betreffende aanvoerders informeren over te late aanvoer van hun ladingdragers. Voor een vlotte procesgang rekenen we op de medewerking van transporteurs en planners.

Voor productspecificaties, codes en dergelijke kunt u terecht op de website van VBN (Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland), www.vbn.nl

Download hier het informatieboek aanvoerders

Eva Asijee

Hoofd Klokverkoop
(+31) 0318 - 661793
evaasijee@plantion.nl

Eva Asijee

(+31) 0318 - 661793
evaasijee@plantion.nl