fbpx

verbindend in ASSORTIMENT

Aanvoeren bloemen en planten

Het verhandelen van uw producten tegen een optimale prijs. Dat is de kernactiviteit van Plantion. Daar hebben we de veilingklok voor, maar daarnaast ook Kopen op Afstand, Klok Voorverkoop, een Bemiddelingsbureau, een Groencentrum, de Plantion Digitale Marktplaats en een Groothandelscentrum.

Bekijk hier waarom kwekers bij ons aanvoeren:

Als u bloemen of planten kweekt en aanvoerder bij Plantion wilt worden, kan dat op verschillende manieren. U kunt natuurlijk volwaardig lid worden van de coöperatie. Maar ook is het mogelijk om zaken te doen met Plantion als gastlid, buitenlandse zender of losse zender.

Als u producten gaat aanvoeren op Plantion, is het van belang dat u zorgvuldig doorgeeft wat u precies aanvoert. Dat geldt voor producten voor de klokveiling, maar ook voor bemiddeling. U kunt aanvoerinformatie doorgeven via: een elektronische aanvoerbrief (EAB), op de marktplaats zelf of telefonisch bij onze medewerkers van de receptie.

Voor productspecificaties, codes en dergelijke kunt u terecht op de website van VBN (Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland), www.vbn.nl.

Inschrijven als aanvoerder

Als u bloemen en planten bij Plantion wilt laten veilen, kunt u zich inschrijven als aanvoerder. Er zijn verschillende relatievormen, met elk een eigen tariefstelling:

Lid van de coöperatie
De rechten en plichten van de leden van de coöperatie Plantion zijn vastgelegd in statuten. Hierin is onder meer bepaald dat u als lid al uw geteelde producten via Plantion moet afzetten.

Gastlid
U bent lid van een andere veiling, aangesloten bij de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN). Voor het gastlidmaatschap heeft u toestemming van uw ‘moederveiling’ nodig om een deel van de productie via Plantion af te zetten.

Buitenlandse zender
U kweekt uw sierteeltproducten buiten de regio Nederland, België, Duitsland.

Losse zender
Ook als geen van de hierboven genoemde relatievormen van toepassing is, kunt u als aanvoerder worden toegelaten, waarbij regelmatige aanvoer van producten een vereiste is.
Nadat u het inschrijfformulier heeft ingevuld en opgestuurd, bekijkt Plantion uw inschrijving en bepaalt of u als aanvoerder wordt toegelaten.

Milieuvergunning

Ons gebouw in Ede verbruikt extreem weinig gas en stoot een minimale hoeveelheid CO2 uit. Dit willen we samen met u bewaken. Bedrijfswagens die aan de normen voor dieseluitstoot en maximaal gewicht voldoen, geven we dan ook graag een vergunning om onze verlaadhal binnen te rijden.